Cytat Zamieszczone przez phantomek
No własnie 5D jakoś mi do tego nie podchodzi, sam akustyk napisałeś ze traci sie jedynkowy AF
no traci. ale jak sobie radziles D70s to nie sadze, by AF w 5D Ci nie podszedl. wbrew pozorom, ten korpus niezle sobie w tym zakresie radzi.

a plusem jest wlasnie to co prezentuje w wysokich czulosciach.

najpozytywniej właśnie do 1D jestem nastawiony z wydruków jakie widziałem z 1D, na wysokich czułościach, to takie było by wystarczalne
no to voila. pogadaj sobie ze Zbyszkiem Krukiem (http://forum.nikon.org.pl/profile.ph...wprofile&u=360) - uzywal serii 1D, a teraz na stale ma D70. sie dowiesz jak wyglada ergonomia 1D z "waszej" (poki co ) strony plota.

to 17-40 to nie miało by być używane konkretnie do sportu bardziej do jakiś ogolnych, szerokich kadrów.
jak uwazasz. mnie sie wydaje, ze miedzy 40 a 300 zbyt duza roznica. a ze 17mm w sporcie (nawet po cropie 1.6, o 1.3 nie wspominajac) jest bardzo szerokie, to bym sobie raczej 17-40 odpuscil na rzecz czegos dluzszego. zwlaszcza, jesli ma miec dodatkowy urok w postaci lepszego swiatla

Do sportu jako takiego to oprócz tej 300 2.8 to jeszcze sie zastanawiam pomiędzy 70-200 2.8 a 4 i kurde nie wiem, duże różnice pomiędzy nimi są?
no. 1 dzialka i cena.
tak bardziej serio, to powyzej cropa 1.6 z 70-200/4 wychodzi slabsza jakosc optyczna. ale nie wiem, czy z 2.8 bedzie lepiej. niech powie ktos kto uzywal w 1D(s)