No o sklepy z uzywanymiZamieszczone przez Vitez
ebay i cala reszte przepatrzylem, ale chodzi mi o linki do sklepow typu adorama.com itd
1Ds to 3 klatki/sek i troche za drogi. Bo wole bardziej zainwestować w to szkielko 300 2.8![]()
No o sklepy z uzywanymiZamieszczone przez Vitez
ebay i cala reszte przepatrzylem, ale chodzi mi o linki do sklepow typu adorama.com itd
1Ds to 3 klatki/sek i troche za drogi. Bo wole bardziej zainwestować w to szkielko 300 2.8![]()
Witam,
Kiedyś troche z humorem podchodziłem do stwierdzenia że Canon do reporterki lepszy, szczegolnie chodzi o sport (piłka nożna) którym przedewszystkim się zajmuje. Ostatnimi czasy stwierdzam jedno, pora porzucic fajnego D2H... To nie jest to czego oczekuje.
Planowałem do niego dołozyc 300 2.8 , obecnie mam 70-200 2.8 ale jednak stwierdzam ze przy 300 mm i tak trzeba będzie troche na kompie wykadrowywac. Robiąc na ISO 800 i 4mpix, wykadrowywanie nie tworzy rewelacji. Z malej matrycy i takiego szumu robi sie lekka kaszanka. A nie o to mi chodzi.
Po pewnych przemysleniach wyszło jedno - D2H, 70-200, lampka i inne gadżety na sprzedaz. Powinno sie uzbierac na jedynke markII.
Kolejna sprawa to szkło - długie tele. Odrazu mowie ze w elkach sie nie orientuje, nie mam pojecia ktore są nowsze, ktore starsze itdjedynie co widze ze jest wiekszy wybor niz w Nikonie, i ze uzywki 300 2.8 czy 400 2.8 są tansze. To mi sie podoba
Chciałbym żebyście mi pomogli, dokladnie chodzi o to czy znajde uzywke marka II za ok 7 tys zł.
A także o to przyblizenie jakei oznaczenia mają nowsze szkielka, caly czas mowie o 300 lub 400. Ktore nowsze, czy czyms sie roznia w nich napedy af itd, w nikonie do wyboru w dluzszych szklach jest AF-I i AF-S , a co w Canonie to ja nie mam pojecia szczerze mowiacpo prostu mnie to nigdy nie interesowalo, bo nie bylo potrzebne... do czasu
A takze prosze o podanie przykladowych cen takich szkielek, hmm mysle nad sprowadzeniem tego sprzetu z USA, no chyba ze w Polsce bedą ok ceny.
Moze troche banalny mam problem, ale szczerze mowie, ze nie interesowaly mnie nigdy oznaczenia jakis szkiel itdpo prostu, mam aparat, robie zdjecia a nie mysle czy jedna literka na obiektywie to to juz napewno lepszy :-P :-P
![]()
Dobra to chyba tyle,
z góry dzieki za pomoc.
No wlasnie, i troche tego sie boje. No ale w USA ceny zle nie są :> :>
Hm, w Polsce nie jest honorowana gwarancja US. Nawet jak masz kwity i sprzęt jest z legalnego źródła. Chyba, że profesjonalnych puszek dotyczą inne standardy serwisowaniaAle to jest do sprawdzenia....
Z drugiej strony...profi-body pewnie się nie psujeale nigdy nie wiadomo....
Jednak będąc zawodowcem wolałbym być ubezpieczony na taką ewentualność...
Nie bój się! Urząd celny zrobi z nimi porządek
Chyba, że masz kogoś kto Ci to 'przemyci' w torbie McDonalda :wink:
No.. ale do mojej siostry się przyczepili, a nie miała jakiegoś tam sprzetu, kazali pokazać sobie dowód że ten aparat wwiozła ze soba do USA (a nie jakiś wypasiony tylko sony r1 czy coś takiego).. może mieli gorszy dzień..
Co do tego co piszesz to pewnie takie 400mm 2.8 będzie ok, ja za paręnaście dni mam zamiar zakupić L 400mm tyle że 5.6 niestety;-( - jeśli Ty to ten co myślę (patrz PW) to możemy kiedyś się spotkać na żywo i możesz sobie potestować - teraz liga się skończyła i jest przerwa to i dobry czas na zakupy ;-)
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Może i N jest dobry, jednak C ma sporo więcej do zaoferowania. Co do literatury to polecam książkę "Canon EOS analogowy i cyfrowy" znajdziesz w niej opisy szkieł i body do końca 2005 roku.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.