Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Co wywalić a co usunąć ze sterowników do Canona???

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie Deinstalacja sterowników do Canona???

Witam

Wczoraj zainstalowałem Zoom Browsera i program zainstalował inne aplikacje czy sterowniki:

Wywaliłem Zoom Browsera ale zostały:

1. Canon Camera Access Library
    2. Canon Camera Support Core Library
    3. Canon G.726 WMP Decoder

Czy można je spokojnie odinstalować i zachować tylko główny driver do Canona 350D

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 19-11-2006 o 23:15
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fakungio Zobacz posta
    Witam

Wczoraj zainstalowałem Zoom Browsera i program zainstalował inne aplikacje czy sterowniki:

Wywaliłem Zoom Browsera ale zostały:

1. Canon Camera Access Library
    2. Canon Camera Support Core Library
    3. Canon G.726 WMP Decoder

Czy można je spokojnie odinstalować i zachować tylko główny driver do Canona 350D

Pozdrawiam
    Pytanie: co będziesz chciał na swoim Canonie robić poprzez komputer?
    Tak na prawdę mogłeś nie instalować niczego, jeśli będziesz zgrywał zdjęcia nie z aparatu, ale poprzez czytnik. Ja jedyne co pozostawiłem to DPP do obsługi RAW-ów. Ale to oddzielna aplikacja i praktycznie nie wymaga żadnego z powyższych programów. Jedyne co poprzez programy z CD Canona zrobiłem to ustawiłem w BIOS-ie dane o autorze, tak aby pojawiały się w zdjęciach.
    Potem to już tylko czytnik i DPP - reszta jak dla mnie mało przydatna.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Dokładnie! Ja ostatnio robiąc porządki wywaliłem wszystko z listy programów z napisem Canon - zostawiłem tylko Canon 20D WIA driver; na wszelki wypadek.
    Reszta kompletnie jak dla mnie nie potrzebna. Aparatu po USB w ogóle nie podłączam do kompa - jedynie kiedyś raz by skonfigurować. A reszta to już czytnik i soft do wywołania RAWów.

Domyślnie

a jaki program daje możliwość zapisania danych autora w 350D bo jakoś nie mogłem znaleśc tej opcji??
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    a jaki program daje możliwość zapisania danych autora w 350D bo jakoś nie mogłem znaleśc tej opcji??
    eos utility/camera settings

Domyślnie

Ok dzięki wielkie zaraz podpisze swoją puchę
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Uprawnienia umieszczania postów