Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Problem z aktywacją CS2

Domyślnie Problem z aktywacją CS2

nagle ni stąd ni zowąd podczas uruchamiania sie Photoshopa CS2 (upgrade z wersji 6.0 absolutnie legalny) pojawił mi sie monit o aktywację. Kiedy kliknąłem pokazała się informacja że maksymalna liczba aktywacji dla tej kopii została osiągnięta i żebym ewentualnie gdzies zadzwonil.
    O co chodzi?
    czy spotkaliście się kiedyś z podobna sytuacją?
    Proszę o pomoc
    Ostatnio edytowane przez Robert31-R1 ; 19-11-2006 o 18:58

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert31-R1 Zobacz posta
    nagle ni stąd ni zowąd podczas uruchamiania sie Photoshopa CS2 (upgrade z wersji 6.0 absolutnie legalny) pojawił mi sie monit o aktywację. Kiedy kliknąłem pokazała się informacja że maksymalna liczba aktywacji dla tej kopii została osiągnięta i żebym ewentualnie gdzies zadzwonil.
    O co chodzi?
    czy spotkaliście się kiedyś z podobna sytuacją?
    Proszę o pomoc
    Czy przez przypadek kupiłeś CS2 na Allegro albo tu:
    http://navisystems.pl/sklep/product_...roducts_id=288
    - to by wiele wyjaśniało. Być może sprzedali wiele kopii z tym samem numerem seryjnym i ktoś to już oprócz Ciebie zarejestrował.
    Ale jeśli to nie to, to po prostu skontaktuj się np. z Wimalem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strus_pedziwiatr Zobacz posta
    Czy przez przypadek kupiłeś CS2 na Allegro albo tu:
    http://navisystems.pl/sklep/product_...roducts_id=288
    - to by wiele wyjaśniało. Być może sprzedali wiele kopii z tym samem numerem seryjnym i ktoś to już oprócz Ciebie zarejestrował.
    Ale jeśli to nie to, to po prostu skontaktuj się np. z Wimalem.
    Nie kupilem na allegro tylko normalnie w Sklepie Vico w Lublinie w czerwcu tego roku. Pudełko i wszystko oryginalne zapakowane i zalepione. Oczywiście produkt mialem zainstalowany od czerwca i przeprowadzilem też od razu w czerwcu aktywację. Wczoraj jeszcze normalnie otwieralem photoshopa a dzisiaj zonk: przy otwieraniu nagle taki monit o aktywację:sad:
    Ostatnio edytowane przez Robert31-R1 ; 19-11-2006 o 20:32

Domyślnie

strusiowi raczej nie chodzi o to gdzie kupiłeś update a raczej gdzie kupiłeś PS 6

Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Miałam dwa razy identyczny komunikat ale przy aktywacji WinXP po kolejnym formacie. I nie był to 2 czy 3 format tego systemu. W pierwszej sytuacji zaskoczyl za 4-5 podejsciem do akceptacji. Natomiast przy kolejnym formatowaniu już system nie zaskoczył. Pomógł tylko telefon do Microsoftu i aktywacja przez telefon. Nie mam pojęcia czym to było spowodowane. WinXP jak najbardziej legalny.
    30D i SUPER sprzęt!
    Tylko fotki jakieś takie...

Domyślnie

już wszystko wyjasnione. Zadzwoniłem do wimal-u i pan bardzo milo aktywowal mi ponownie. Tłumaczenie; Nie wiadomo z jakiej przyczyny nagle CS2 rozpoznał mój komputer jako zupelnie nowy ( nic z nim nie robilem) Używam CS2 codziennie bo to moje narzędzie pracy i pan w wimalu był bardzo zdziwiony. powiedzial że aktywacja CS2 jest tak głeboko zaszyta w systemie że nawet formatowanie dysku nie wymaże danych aktywacyjnych. w trakcie aktywacji skanowany jest procek, plyta i pare innych rzeczy a jak to sie stalo że nagle u mnie zobaczyl wszystko nowe? Wot cuda!!!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powiedzial że aktywacja CS2 jest tak głeboko zaszyta w systemie że nawet formatowanie dysku nie wymaże danych aktywacyjnych. w trakcie aktywacji skanowany jest procek, plyta i pare innych rzeczy a jak to sie stalo że nagle u mnie zobaczyl wszystko nowe? Wot cuda!!!
    Ciekawe bajeczki... ja od czasu kupna CS2 zmienialem juz: dwa razy plyte glowna, dwa razy karte graficzna, raz karte muzyczna, raz dorzucalem ramu. I nic sie CS2 nie plul, wiec niezbyt wierze w zaleznosc aktywacji od konfiguracji sprzetowej .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mialem podobny problem ale przy odlaczeniu kompa z domeny i podlaczeniu do innej. PS byl aktywowany na koncie usera z domeny 1. Tak wiec moglo sie przytrafic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ciekawe bajeczki... ja od czasu kupna CS2 zmienialem juz: dwa razy plyte glowna, dwa razy karte graficzna, raz karte muzyczna, raz dorzucalem ramu. I nic sie CS2 nie plul, wiec niezbyt wierze w zaleznosc aktywacji od konfiguracji sprzetowej .
    powtarzam tylko co powiedzial pan z Wimal-u

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powtarzam tylko co powiedzial pan z Wimal-u
    A ja sie do tego tylko ustosunkowuje odpowiednio, zeby jakis tam argument byl nie zawsze wierzyc supporterom .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów