Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.
Po ostatnich klopotach z systemem musze stanowczo temu zaprzeczyc. Ghostowalem, przenosilem, nadpisywalem boot sector (z konsoli naprawczej win2000, opcja fixmbr), nawet fdisk byl w uzyciu i jezdzenie partycjami od nowa, potem z ghosta recover. Aktywacja nadal bez problemu, zadnego papa nie bylo.
I przenosiłes Ghostem na inny dysk? Bo ja o tym mówię.
Na tym samym nie będzie problemu. Ale zmień dysk. W boot sektorze przechowywana jest ta informacja na pewno - mozna ją ponownie wgrać ghostem, ale tylko na ten sam dysk.
Wiem, bo rok temu padł mi dysk i po instalacji systemu na nowym (z Ghosta!)Wimal mi nie pomógł i musiałem dzwonić do Adobe do Irlandii i przez telefon aktywować.
Ja im wytłumaczyłem dlaczego instalacja jest teraz na innym dysku - a oni mi powiedzieli jak to działa.
Źle się wyraziłem w pierwszym poście:
Zawartość boot sektora da się transferować, ale informacja tam zawarta identyfikuje dysk i aktywuje Photoshopa tylko na tym samym dysku, na którym był aktywowany.
Ostatnio edytowane przez Duty ; 11-01-2007 o 20:10
Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.
Przymierzam się do zakupu Photoshopa, najprawdopodobniej wersji BOX. Możecie mi wytłumaczyć skąd się biorą jakiekolwiek problemy z aktywacją?
Skoro posiadam legalną wersję BOX to chyba mogę sobie instalować i deinstalować dowolną ilość razy i w dowolnych konfiguracjach sprzętowych byleby tylko pozostać w zgodzie z liczbą stanowisk, na które obowiązuje licencja? Czy ktoś mógłby sprawdzić w umowie licencyjnej czy jest tam zawarta informacja o jakiejś określonej liczbie możliwych aktywacji programu?
Mialem podobny problem ale przy odlaczeniu kompa z domeny i podlaczeniu do innej. PS byl aktywowany na koncie usera z domeny 1. Tak wiec moglo sie przytrafic
lub mozliwe ze ktos uzywal key generatora do aktywowania pirackiego PS CS2 i jakims cudem wygenerowal twoj kod ... malo prawdopodobne ale mozliwe ;] ... pozdrawiam
nie robiłem żadnego przeniesienia systemu, wogóle żadnych zmian, żadnych deinstalacji itp po prostu odpalilem kompa jak zwykle i bylo po rybach...
Robert Maj
http://www.robertmaj.pl
O kurcze. Chyba przekombinowali deko.