Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 229

Wątek: Warszawa - plener 1 grudnia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    W sumie to pięć ich jest... Ten o którym zapewne mówisz teraz jest brzydki.. Zanim się Smoktunowicz za niego wziął to był uroczy dworek.. Bliżej Otrębus jest jeszcze jeden bardzo zapuszczony zamieszkały przez kilka rodzin (chyba z marginesu). Jest jeszcze pałacyk dr Piaseckiego IMO najładniejszy. W miare zadbanym parku. Siedziba zespołu pieśni i tańca Mazowsze mieści się w kolejnym "dworku". Ostatnim pałacykiem jest była rezydencja Teodora Teopliza w której mieści się urząd pocztowy i ośrodek zdrowia.
    Ale się rozpisałem
    Widzę, że coś dla mnie... a może mógłbyś znaleźć chwilę i wstąpić na:
    http://mapa.szukacz.pl/
    odnaleźć te miejsca (pałace) i wskazać dokładne ich położenie na mapie,
    przekazując zwrotnie na CB linki ze współrzędnymi? (albo chociaż same współrzędne - z zakładki współrzędne- dla Otrębus to np.:
    N = 52°07'38,1'' = 52,12727° = 474928 m
    E = 20°45'49,8'' = 20,76384° = 620704 m)
    Z góry dziękuję.
    P.S.W tych okolicach już parokrotnie byłem, ale chyba nie wszystkie te pałace widziałem, stąd moja dociekliwość w zakresie dokładnej lokalizacji.

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

na szukaczu nie ma naniesionych tych punktów.. Dwa z nich są przy trasie Otrębusy-Nadarzyn. jeden jest na ulicy Piaseckiego zaraz za szkołą podstawową. Siedziba mazowsza jest oznakowana tablicami kierunkowymi, że ciężko nie trafić. Teoplizówka jest na ulicy Wiejskiej(pytaj o pocztę)

Tutaj masz mapkę z zaznaczonymi punktami
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Domyślnie

na szukaczu nie ma naniesionych tych punktów.. Dwa z nich są przy trasie Otrębusy-Nadarzyn. jeden jest na ulicy Piaseckiego zaraz za szkołą podstawową. Siedziba mazowsza jest oznakowana tablicami kierunkowymi, że ciężko nie trafić. Teoplizówka jest na ulicy Wiejskiej(pytaj o pocztę)

Tutaj masz mapkę z zaznaczonymi punktami
    Bardzo dobra robota Stokrotnie dziękuję To może jeszcze do kompletu - na pewno wiesz - gdzie jest tam prywatne muzeum samochodów? Może to też jest jakiś pomysł na dalszy ciąg pleneru...?
    tak dla potomności:
    ul. Piaseckiego:
    N = 52°07'21,2'' = 52,12256° = 474400 m
    E = 20°45'41'' = 20,7614° = 620550 m
    link: http://mapa.szukacz.pl/?x=620550&y=474400 (zwiększyć skalę do 5 lub 2m to się pokaże)

ul. Wiejska:
    N = 52°07'40,9'' = 52,12803° = 475000 m
    E = 20°45'22,1'' = 20,75613° = 620175 m
    link to: http://mapa.szukacz.pl/?x=620175&y=475000 (zwiększyć skalę do 5 lub 2m to się pokaże)

W Szukaczu faktycznie nie ma naniesionych takich punktów, ale jak Ty na 100% wiesz gdzie one są to wystarczy na powiększeniu (2m) mrugnąć 2razy lewym "okiem" myszki i taki punkt zostanie na mapę naniesiony, a wtedy po prawej stronie w "legendzie" masz jego współrzędne, które wpisując w podanym w powyższych linkach schemacie (z zamianą N na Y, a E na X) można podać innym jako link do takiego miejsca. Często jest to wygodniejsze niż zdjęcia, gdyż pokazują rzeczywisty (na dzień aktualizacji map) plan dojazdowo-sytuacyjny.
    A tu jest adres do muzeum motoryzacji w Otrębusach (już znalazłem - chyba fajny obiekt na sesję fotograficzną, tylko trzeba by jakieś dziewczyny "skołować"):
    05-800 Otrębusy, ul.Warszawska 21
    http://mapa.szukacz.pl/?x=620050&y=475525 (tak mniej więcej w tym rejonie, bo nie wiem dokładnie), dokładny plan dojazdu:
    http://www.muzeum-motoryzacji.com.pl...y/kontakt.html
    i strona muzeum:
    http://www.muzeum-motoryzacji.com.pl/
    Ostatnio edytowane przez strus_pedziwiatr ; 30-11-2006 o 14:53

Dopiero zaczyna Awatar Korean

Domyślnie

no niestety ja też muszę się wycofać - wypadło mi coś innego
    Bawcie się dobrze

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Chyba należałoby zmienić tytuł tego wątku, tzn. datę, bo w sobotę to już drugi będzie Mam nadzieję, że pogoda będzie w porządku. Do tej pory jestem zwarty i gotowy na wyjazd
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Chyba należałoby zmienić tytuł tego wątku, tzn. datę, bo w sobotę to już drugi będzie Mam nadzieję, że pogoda będzie w porządku. Do tej pory jestem zwarty i gotowy na wyjazd
    I trwaj w tym postanowieniu Nie zmieniaj i świec przykładem Ja tez podtrzymuję wyjazd

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

a ja się wacham... codzienne problemy ze wstawaniem do pracy ściągają ciemne chmury na pobudkę w sobote... :/
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a ja się wacham... codzienne problemy ze wstawaniem do pracy ściągają ciemne chmury na pobudkę w sobote... :/
    Routlaw... nawet sobie nie żartuj...

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Poranek wstał dziś ładny, a barometr pokazuje słoneczko i strzałkę do góry
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Domyślnie

ja chciałem tylko skromnie poinformować o swoim dzisiejszymm śnie, mianowicie śniło mi się coś w stylu pleneru i najważniejsze: ktoś upuścił coś białego na betonik, wygladało jak jakaś L'ka, niestety nie wiem kto :wink:

PS: często mi się sny sprawdzają, więc uważać

Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów