To może ustawiamy się w centrum np. o 20 i szwędamy sie po mieście? Coś w stylu nocne życie miasta?Taka najbardziej bananowa propozycja, a fajne fotki mogą wyjść. Wogóle mało zdjęć w necie jest z nocnej Warszawy, z centrum. Wogóle z całej.
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
No niestety tak jak przypuszczałem, po mimo znajomości nie udało się .Od 2001 roku panuje tam strasznie restrykcyjnie prawo.
Chyba pomysł Mungo będzie najlepszy, nie ma jak to free run :P
Pomysł na free run jest całkiem ciekawy a w grupie dość bezpieczny. Zwłaszcza fajnie wyglądają biurowce przy Rondzie ONZ. Może jednak warto nakreślić jakąś trasę marszu, bo z doświadczenia wiem, że bez nawet prowizorycznego planu wszystko się sypie. Na sobotę może wykorzystajmy pomysł Routlaw'a.
Oddech nie marudź, coś Ci pożyczę do tele.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
hehe... nie marudzępiszę się na cokolwiek i gdziekolwiek
Nie mogę zawieść moich najgorętrzych fanów
![]()
Właśnie o to centrum mi chodziło. Rondo ONZ i okolice. Jak się rozkręcimy to i na centralny możemy skoczyć, które wbrew pozorom jest bezpieczny. Na każdym peronie są patrole policyjne, wszędzie kamery, itp. Warszawa XXI wieku z Centralnym w centrumMogę spróbować nakreślić jakąś trasę z nowoczesnym budownictwem, jednak wolałbym tego nie robić sam, a najlepiej jakby to zrobił ktoś kto Warszawe zna jak własną kieszeń
![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Jako Warszawiak z dużą sympatią i zaciekawieniem czytam o Waszych propozycjach plenerowych. Zdradzę Wam miejsce (nieco poza Warszawą) w które można się wybrać i zobaczyć nieco ciekawej przyrody. Jest to Jezioro Torfy przy Karczewiu - Mazowiecki Park Krajobrazowy. Miejsce nieco odludne - ale bez przesady - w lecie spotkałem tam zapalonego fotografa-przyrodnika oczywiście z setką fotografii w sakwie rowerowej. Polecam.
Link:
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=e...21698&t=h&om=1
j. Torfy to ten ciemny kształt w środku (google nie ma dobrej rozdzielczości sceny satelitarnej obejmującej te miejsce).
Stamtąd macie już tylko rzut beretem do Całowania - tereny podmokłe z ptactwem - przy czym to raczej temat na wiosnę bardziej.
Poniżej - j. Torfy (Karczew)
No i to mi się podoba. Routlaw z tego co wcześniej pisał też się do nich przymierzał. Tak więc walę kolokwium i mimo, że moje umiejętności nie pozwalają nawet na sfotografowanie stodoły wypchanej sianem, to z chęcią ruszę na biurowce na rondzie ONZ :smile:Zamieszczone przez Mungo
Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł![]()