To ja już nie wiem. W piątek wieczorem to się nie umawiam, bo za ciemno a wieżowców niespecjalnie mi chce się focić.
To ja już nie wiem. W piątek wieczorem to się nie umawiam, bo za ciemno a wieżowców niespecjalnie mi chce się focić.
O obiektywach wiem prawie wszystko
No to sobota rano i wyprawa na te parkowo-bagienno-stawowe pstrykanie.
Zdecydowanie się z Tobą zgadzam. Dworzec zachodni jest najlepszy bo łączy trasy z róznych stron. Jest sporo autobusów no i pociągi też są. Do CH Okęcie to nie wiem jakbym miał dojechać. Na jednej przesiadce by mi się nie skończyło.. no ale to takie egoistyczne podejście![]()
Spokojnie Panowie
Plener podstawowy to sobota blady świt. I tego sie trzymajmy. Jesli chodzi o miejsce spotkania, to się dogadamy. Przecież niektórzy mogą się znaleźć w innym miejscu i dołączyć do grupy. Damy radę![]()
Tu poproszę Routlaw o propozycję ubioru, bo słyszałem, że tereny nie sa przyjazne dla półbutów i garniaków
Ja nadal podtrzymuję moją obecność![]()
Własciwie to nie bardzo mam co założyć na nogi wiec chyba sobie odpuszcze zapuszczanie sie w te bardziej zarośniętete obszary.. Żebyście mieli jasność: Krakowiany to jeden zbiornik w okół którego jest wąska ścieżka w niektórych miejscach bardzo wąska.. Z jednej strony zbiornika kończy się po 150m, z drugiej może po 250m. Wiele do chodzenia tam nie ma..
O.K. koleżanki i koledzy, widzę że trzeba wprowadzić trochę porządku do naszego planu plenerowego.
1. Podstawowy plener zaczynamy o 7.00 w sobotę.
2. Miejsca zbiórki mogą być dwa lub jeśli jest to konieczne trzy.
- dworzec zachodni skąd zabieram Stratusa i bedę miał poza tym dwa wolne miejsca
- CH Okęcie (tam gdzie sklep nie dla idiotów czyli MM) gdzie spotykamy się wszyscy i ruszamy na focenie
- trzecie miejsce do ustalenia tak aby inni mniej zmotoryzowani koledzy mogli się podłapać na transport
Musimy być wszyscy, którzy będą zbierali się w innych miejscach niż CH Okecie na 7.00 na parkingu CH Okęcie w okolicach stacji Orlenu.
3. Proszę o wpisywanie się wszystkich zaintereowanych.
4. Bardzo się cieszę że przjedzie Cichy i fajnie byłoby gdyby pojawił się iczek.
5. Kto będzie jechał samochodem? Pytam ponieważ lepiej jest zooptymalizować ilość samochodów do ilości uczestników aby zmnijeszych koszty i mieć zwartość kolumny.
6. Sprawa piątku jest dobrowolna, moja propozycja dotyczyła spotkania w piątek wieczór aby pogadać na spokojnie przy pifku/kawie, ponieważ ostatnie dyskusje były naprawdę ciekawe.
Jeśli ktoś chce najpierw pofocić nie ma sprawy.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
ja też i będę samochodem
PS: po plenerze najprawdopodobniej nie będę wracał do Warszawy tylko jadę do Skierniewic (najpewniej po katowickiej) więc jak komuś by było po drodze to mogę zabrać w tę stronę. Z warszawy na plener mogę kogoś zabrać.
Ostatnio edytowane przez trigger ; 27-11-2006 o 18:45
A jakie jest w końcu miejsce docelowe pleneru ? Warszawa czy gdzieś poza.. A jeśli tak to ile km ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Proponowałbym godzine 6:00 żeby przywitać dzień już nad wodą. Zobaczyć poranne mgły itp
Jeśli masz jeszcze jedno wolne miejsce to ja byłbym wdzięczny za zarezerwowanie go
Docelowe jesli nic sie nie zmieni jest poza Warszawą... Zbiornik nad który sie wybieramy znajduje się około 35km od warszawy. Może jest to kawałek ale droga szeroka i dobrej jakości..