Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Canon z Hong-Kongu - gwarancja itp

Domyślnie

Policzyłem sobie co trzeba i wyszło mi że 30d kupiony załóżmy za 4500 -22% i -590 zł wyjdzie poniżej 3000. Wiec nie jest tak źle.
    Żeby nie przeszukiwać wątku na temat 590 zł czy na firmę też przysługuje ta zniżka 590 zł?
    Wiec wcale niie trzeba z chin tego sciągać
    Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.

Uzależniony

Domyślnie

a ze tak zapytam ile kosztuje 30D w hong-kongu ? w przeliczeniu na jakas normalna walute ? ceny w pl i uk znam, do tego teraz dochodzi 100Ł cashbacka - a ile za ta puche w ChRLD ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Domyślnie

Jakos ok 3500 może troche mniej może więcej.
    Bliżej mniej niz wiecej
    Ostatnio edytowane przez Gregklukowski ; 19-11-2006 o 18:17
    Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.

Domyślnie

Gwarancja urosla w Polsce do jakis dziwnych rozmiarów, ktore przyrownam tylko chyba do wyczynów Braci K.
    Kochani.
    Cale zycie kupowalem sprzet poza granicami Polski, bo mnie nie stac na kupowanie w Polsce.
    Zaden moj aparat czy szklo (a troche tego bylo) nie zepsulo sie nigdy! - to raz.
    Nawet gdyby sie zepsulo, to: seriwsy w Polsce to żałosne karykatury pseudo-rzemieslnikow. Te pare osob na 40mln kraj, ktore umieja zlozyc i rozlozyc aparat na Zytniej (Canon) czy Postepu (Nikon) sa dla mnie nic nie warte. A czekanie na niepewną naprawe tygodniami (mowie o powaznych isterkach) to smieszne.

Moj kolega mial zepsutego D2H, padl pomiar jak to bywalo w tym modelu. Poprosil mnie o pomoc.
    Wyslalem aparat do HK Pocztexem. Sprzet zostal naprawiony i odeslany w 2 tygodnie pod moje drzwi. Zadnych oplat celnych bo niby dlaczego? Zadnych problemow w serwisie. Platnosci via PayPal.
    Koszt (UWAGA!) wraz z wysylka byl nadal o 1/3 nizszy niz zaspiewano mi w Nikonie. To smieszne, ze ktos sie martwi o gwarancje, ktorej praktyczna realizacja w Polsce jest żałosna.

Moze mam zbyt dobre doswiadczenia, ale nadal kupuje na zachodzie i wschodzie, bo umiem liczyc pieniadze

A kase, ktora zaoszczedzilem moge zainwestowac w 100 nastepnych (odpukać !) ew. napraw serwisowych

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

iczek - a gdzie kupujesz? jak nie przez znajomych to podrzuć jakiegoś linka. Co do twojej teori ad serwisu i czasu oczekiwania i z resztą całej reszty to sie zgadzam.

A wlasnie jak kupujecie sprzet nie w polsce tylko pewnie usa albo jakaś china albo hong-kong to przez jakies e-shopy czy znajomych? i jak z transportem do pl jesli znajomy nie moze wziaść tego "pod pache"

Pozdrawiam.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów