Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Canon z Hong-Kongu - gwarancja itp

Domyślnie Canon z Hong-Kongu - gwarancja itp

Witam, jakoś na forum nie mogłem znaleźć
    Takie pytanie: Mój wujek właśnie pojechał na tydzień do singapuru, o czym się przypadkiem wczoraj dowiedizałem.
    Chciałbym go namówić na kupno 30d dla mnie.
    Wiem ze ceny sa diamatrelnie niższe. Tylko teraz pytanie jak z gwarancją.
    Czy taki 30d w Polsce bedzie ja miał czy całkiem zniknie, jak to z tym jest. Ma ktoś takowa wiedzę?
    Może jeszcze jakieś tips and tricks z tym związane?

Dziękuje i prosiłbym o szybką odp.
    Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

we wrześniu moja lepsza połowa była w Hong Kongu. Mocno zastanawiałem się nad kupnem tam własnie 30D. Rozmawiałem na forum ze znajomym Chińczykiem, powiedział że nie bedzie problemu z kupnem i wywiezieniem do 3aparatów. Tylko zapytał mnie czy nie obawiam się kupna aparatu z gwarancją która jest realizowana w Chinach? Odpuściłem sobie z tego powodu i z tego że jakość sprzętu kierowana na rynek chiński może być inna(gorsza) niż na rynek europejski czy amerykański. Stwierdziłem że mimo kożystnej różnicy w cenie nie rekompensuje ona ceny mojego spokoju(a co jak sie coś sypnie..)
    Pozdr
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Domyślnie

Tylko ze różnica w cenie jest znaczna. Z gwarancja prawda - ale jak się nie ma tyle pieniędzy żeby kupić w Polsce to może jest to jakiś sposób... hmmm...
    W druga stronę musiałbym kupić w Polsce 20d - moze i używane.
    Nie wiem co zrobić...
    jeszcze jakieś pros and cons?
    Canon EOS 30d canon EOS 300; canon 50/1,8 canon 18-55 ; karta 512 kingstone, karta 2gb sandisk; lampy statywy softboxy blendy itd.

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Doskonale Cie rozumiem. 30D "troche" kosztuje i cena w Chinach jest kusząca.. Sam brak gwarancji jeszcze mógłbym przeżyć bo z moja 300D nigdy nic sie nie działo. Tylko obawiam się tej ewentualnej różnicy w jakości wykonania sprzętu. Kilka lat temu sprzedawca w Euro RTV Agd przekonywał mnie że opłaca się jechać za Odrę po sprzęt bo tam mimo że te same modele to są lepszej jakości. Kontrola jakości przy produkcji podobno jest różna dla sprzętu wysyłanego w różne miejsca..
    No ale jak jest naprawde nie wiadomo. Ja sie nie zdecydowałem. Wole odkładać dłużej i mieć spokoj.
    Poza tym teraz masz tą promocje Canona gdzie oddają Ci 590zł..
    Pozdr

BLOG

Domyślnie

Ja jeszcze mam kilka dni na zastanowienie się.. może ktos jeszcze ma jakieś informacje - dzięki Routlaw.
    Z moim 350d też nigdy nic sie nie stało.

Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Życzę Ci byś kupił i cieszył się nim aż do przesiadki na kolejne body

BLOG

Domyślnie

dzięki, pozdrawiam

A mozę ktos kupił z aparat od tych małych człowieczków?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie Singapur to nie Hong Kong i moze dobrze by było gdyby autor postu o tym wiedział.
    Ceny w Singapurze nie są wcale rewelacyjne, jak byłem tam w Kwietniu br. to były mniejsze niz w Polsce o jakieś 30% więc jak ktoś u nas może odliczyć vat (22%) to nie widze sensu dla tych ok.8% ryzykować. Jak kupiłem tam w sklepie canona ob. do nikona :-) 17-55 2.8 i kosztował mnie w przeliczeniu ok 4100-4200 zł w zalezności od kursu
    wiec zadna okazja bo w Polsce netto mozna kupic podobnie. Gwarancje dają tzw swiatową i twierdzą ze jest respektowana w Polsce.
    Inną sprawą jest fakt że sklepów jest masa i wybór towaru ogromny. Tyle co można zobaczyć na 1 piętrze domu towarowego nie znajdziemy w całej Warszawie :-) u nas wszystko lepsze tylko na zamowienie a tam mozna odrazu potestować D2X i 1dsKM2 leżą na wystawach :-)

Domyślnie

Że singapur to nie Hong-kong to wiem ale wujek jest w tamtych rejonach i Hongu kongu :P tesh będzie. We'll see.

Domyślnie

powiem tak: znajomy przywiozl mi 350d na okolo tydzien przed polska premiera tego aparatu. Dziala, robi zdjecia, nic sie nie dzieje. I jakos nie moge zauwazyc 'gorszej jakosci' bo byl skierowany na rynek azjat. a nie europejski...

Aha - nosze w torbie, czasami w plecaku, mam go na plecach na rowerze etc. - nie chucham
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów