Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: szukam skanera

Mieszany widok

Domyślnie szukam skanera

Witam
    Tak wiem temat powielany kilka razy i wiele postow... ale postow z ktorych moge sie czegos dowiedziec jest malo... chodzi mi o skaner zarowno do 35 jak i 120, Cyfrowe laby odpadaja myslalem nad skanerami epsona:
    EPSON PERFECTION 4990
    Epson Perfection V700
    Czy ewentualnie mozecie mi podpowiedziec jakis inny dobry skaner
    zalezy mi zebym ewentualnie mogl miec z tego powiedzmy format a4 z dobra jakoscia
    a co to jest aparat???

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

ja mam 4490, 4990 to model wyzszy, o lepszych parametrach (np. gestosci optycznej), umozliwiajacy skanowanie tez do formatu 4*5" wiec 4990 polecam raczej z czystym sumieniem...
    Martin Gorczakowski

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Po ilości odpowiedzi widać, że większość kupiła cyfrówki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po ilości odpowiedzi widać, że większość kupiła cyfrówki .
    Nie... to nie tak. Chyba mało ludzi używa któregoś z wyżej wymienionych skanerów.
    Ja mam tylko skaner do mikrofilmu (minolta scan dual IV).
    Jak wsiądę na średni format, pomyslę o płaskim, bo dedykowany (choćby nikon LS9000) to już wydatek rzędu 10kzł.

Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

ach, jesli chcesz, to moge ci jakies sample udostepnic.. a co do cyfrowek.. no coz, ze kupili, nie znaczy ze lepiej mnie na FF nie stac, a wszystko z cropem, to bezsensu dla mnie (chociaz mam 10d - chwyta kurz)...
    Martin Gorczakowski

Domyślnie

Krwisty jak byś mógł udostępnić sample byłbym wdzięczny szczególnie jak byś mia tez coś z 6x4,5 z góry dziękuje
    pozdrawiam
    redman
    a co to jest aparat???

Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

6*4.5 akurat nie mam, ale moze byc 6*6? http://plfoto.com/59185/autor.html wlasciwie 80 zdjec od gory jest z tego skanera. jakbys chcial wieksze sample daj znac..
    Martin Gorczakowski

Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

swoja droga, gdzie ta fabryka sie miesci twoja?
    Martin Gorczakowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krwisty Zobacz posta
    swoja droga, gdzie ta fabryka sie miesci twoja?
    W Skarzysku kamiennej nie daleko kielc ale z tego co zaslyszalem ostatnio to maja ja juz do konca rozebrac bo zagraza wszystkim od zlomiarzy, do ludzi mieszkajacycg nie daleko jako ze tam jest duzo pelnym zbiornikow z chemia pod ziemia....

co do fotek to bardzo mi sie podobaja jak znajde czas na weekendzie to je po przegladam dokladnie co do sampla to chodzilo mi o wiesz czysty plik ze skanera bez obrobki w PS czy czyms podobnym co do formatu 6x6 to nie ma sprawy jakie najwieksze wydruki robiles ze skanu ???)
    pozdrawiam kisiel
    a co to jest aparat???

Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

chm, jutro postaram sie wystawic ci jakis czysty skan.. ale wiesz jak to jest, skan wymaga obrobki jeszcze przed prezentacja - przynajmniej dla mnie, nie mam silverfasta, co za tym idzie profilow dla materialow roznych.

skanujac 6*6 w 2400dpi (czyli taki standardzik) wychodzi ci plik jakies 6000*6000, czyli 36mpx 30*30cm robilem najwiecej tzn z MF.. spadku w jakosci raczej nie zaobserwowalem... wiecej nie robilem.. wiadomo, ze dla malego obrazka to bedzie mniej i raczej na 30*40 bym sie nie porywal.. nawet (a moze przede wszystkim) pod powiekszalnikiem to spore wyzwanie...
    Martin Gorczakowski

Uprawnienia umieszczania postów