Pojawił się test "siódemki" na dpreview.
http://www.dpreview.com/reviews/CanonG7/
Pojawił się test "siódemki" na dpreview.
http://www.dpreview.com/reviews/CanonG7/
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"rozczarowujący aparat, ale canon mnie zabije jak nie dam highly recommended" -- tak bym to podsumował![]()
jako zapas zostawię sobie jednak G3.
M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2
No coś w tym jest.
W sumie i tak sporo wycisnęli z tej matrycy. Choć cały czas każdy kto cokolwiek liznął temat zastanawia się do czego prowadzi megapikselowy wyścig. Po co taka gimnastyka. Bo pomijając względy marketingowe to prowadzi raczej do degradacji jakości a nie jej poprawienia. Nie mówiąc już o paranoi, że po to żeby wydobyć coś z tej maciupkiej matrycy canon pcha do kompaktu swój najmocniejszy procesor.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
WOW...
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
No aberracje jak złoto.
Z drugiej strony jak wziąć pod uwagę, że ta matryca ma przekątną 1.4 cm to do iso 400 da się wytrzymać, a powyżej da się użyć (przy niewielkich powiększeniach) także może nie jest tak źle. Może też dlatego nie dali Raw-a, że po prostu bez obróbki (odszumiania) obraz do niczego się nie nadaje. Ktoś tu porównywał z Fuji FZ-30 - tyle że nie dość, że fuji ma większą matrycę (niewiele ale zawsze) to jednak jest to 6 mln a nie 10, a to już robi wielką różnicę.
Najlepsze to to że podobno wcale nieźle się sprzedaje :rolleyes:.
Kapitan Wagner
Rozczarowywujace to tutaj jest to kolko od iso. Toz to skandal i kpina, ze kompakt ma kolko a dslr'y nie maja raptem kilku extra cyferek na wyswietlaczach aby pokazac co jest ustawione.
...