Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Canon 350d problem

Mieszany widok

Domyślnie Canon 350d problem

Witam wszystkim mam 350 z tamronem 28 75 xr di fotki wychodza calkime calkiem jest tylko jeden problem powiedzmy mam dwa zdjecia parametry identyczne jedno bdzie pieknie wyostrzone a drugie mydlo totalne ze nieda sie na to patrzec zastanawiam sie czy to wina obiektywu czy moze body. Zaczalem zastanawiac sie powaznie nad kupnem L czy ten problem by mi znikl.
    Dzieki

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

No cóż AF w 350 nie jest 100% skuteczny. Do tego dochodzi ,jak to ktoś tu kiedyś określił, czynnik białkowy czyli fotografujący. On tez może się pomylić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszpp Zobacz posta
    ... fotki wychodza calkime calkiem jest tylko jeden problem powiedzmy mam dwa zdjecia parametry identyczne jedno bdzie pieknie wyostrzone a drugie mydlo totalne
    AF w 350 tce to bardzo nieudany element. Właśnie się przesiadłem na inny model body i szkła zaczęły normalnie (bardziej powtarzalnie) ostrzyć.

Zaczalem zastanawiac sie powaznie nad kupnem L czy ten problem by mi znikl
    Hmmmm ... to nie jest rozwiązanie problemu. Wydasz pieniądze a AF dalej będzie strzelał jak chce.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ms714033 Zobacz posta
    AF w 350 tce to bardzo nieudany element. Właśnie się przesiadłem na inny model body i szkła zaczęły normalnie (bardziej powtarzalnie) ostrzyć.

Hmmmm ... to nie jest rozwiązanie problemu. Wydasz pieniądze a AF dalej będzie strzelał jak chce.
    Hola, hola. Dużo robię 350D min. ze szkłem, które tu zostało wymienione. Nic takiego nie występuje. Używam także L-ek i jest dobrze. Czasem zdarzy się nieostre zdjęcie (jedno na 100). Daleki byłbym od takiego generalizowania sprawy. Po prostu trzeba sprawdzić czy body lub obiektyw nie jest walnięty.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Hola, hola. Dużo robię 350D min. ze szkłem, które tu zostało wymienione. Nic takiego nie występuje.
    Co zdaje się potwierdzać tezę o wadliwym AF w danym body. Kwestia może także polegać na odpowiednim uzyciu AF - w zależności od opcji jego ustawienia przez użytkownika.
    Wadę obiektywu raczej bym wykluczył.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam wszystkim mam 350 z tamronem 28 75 xr di fotki wychodza calkime calkiem jest tylko jeden problem powiedzmy mam dwa zdjecia parametry identyczne jedno bdzie pieknie wyostrzone a drugie mydlo totalne ze nieda sie na to patrzec zastanawiam sie czy to wina obiektywu czy moze body. Zaczalem zastanawiac sie powaznie nad kupnem L czy ten problem by mi znikl.
    Dzieki
    Nie tylko słaby AF w 350D ma na to wpływ, ale i beznadziejny silnik AF w Twoim obiektywie. Zauważ, że czasami naciskasz 2 x spust migawki na tym samym obiekcie, w sumie nic innego nie robiąć i szkło potrafi ruszyć AF o ułamek milimetra.
    Ten tamron to nie jest jakiś superwypas tak po porostu. On jest ideałem w stosunku ceny do jakości, tu nic go nie pobije, ale swoje wady ma.

Co do L-ki... masz 5000 zł na odpowiednik Canona 24-70 f2.8 ? I weź pod uwagę wielkość i ciężar tej L-ki w stosunku do wielkóści i ciężaru 350D.
    Jak kasa jest i ogrom Lki cię nie przeraża to kupuj!

Pozdrawiam.

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jest też inne uzasadnienie i to bardzo prawdopodobne, ale za dużo tu Canonierów żeby je podac
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CASE Zobacz posta
    A jest też inne uzasadnienie i to bardzo prawdopodobne, ale za dużo tu Canonierów żeby je podac
    Chyba nie mówisz tego poważnie.
    Tylu utyskiwań na canona (często zresztą uzasadnionych) nie znajdziesz nigdzie tylko tu. Trzeba jedynie oddzielić ziarno od plew.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów