podglad jest zaszytego jpga 1500px na ilestam, wiec ocenianie na tej podstawie ostrosci nie ma sensu - w 10D jest mniejsze i wydaje sie ostrzejsze
podglad jest zaszytego jpga 1500px na ilestam, wiec ocenianie na tej podstawie ostrosci nie ma sensu - w 10D jest mniejsze i wydaje sie ostrzejsze
Ale tak jest chyba przy robieniu w RAW - ze oglada sie zaszytego jpega. Przy ustawionym tylko JPEG-u tez?Byloby to dziwne.
Pisze, bo mam to samo wrazenie, co RUMIANY - przy zoomowaniu podgladanego zdjecia robi sie kaszanka - zwlaszcze na kontrastowych, nie ortogonalnych krawedziach (ustawiony tylko JPEG). Wyglada jak powiekszone z malej rozdielczosci.
Na kompie jest super.
W moim przypadku porownuje do 350D, ktory mial duzo lepszy obraz na podgladzie. Niby *******ka, ale razi.
5D
No wlasnie tak jak napisal zOOn mam wrazenie ze ogladam fotke w bardzo malej rozdzielczosci na duuuuzym ekranie juz bez jakosci /ostrosci/. Zanacze ze focilem tylko w jpgach w max rozdzielczosci. Ustawienia w aparacie w normie. Odglad na kompe jest juz OK.
To tak jakby w PS z bardzo malego dobrego jpga interpolowac max do duzego jpega. Nie ma pikselizacji ale fotka juz nie jest wyrazna.
To troche denerwujace przy foceniu, tu w 30D juz za kazdym razem musze bardzo mocno powiekszac na ekranie zeby zobaczyc czy nie ma bledu przy autofokusie. W 10D nie mailem takiego zwyczaju.
Kurcze zastanawiam sie czy cos z moim ekranem moze jest nie tak ?
Nie mialem porownania z innym body 30D.
Rumiany - 30D tak ma. Nie masz się czym przejmować.
PS. Lubelskie tzn gdzie? bo ja mam 2x30D moglbys sobie porowanc w Chelmie![]()
Eee tam. Ja wam mówię, żżę obarz w 30d jest niebieskawyNaprawdę już nie ma poważniejszych tematów? Czy ktoś w końcu usunie te brednie?
Jak Ci przeszkadza, to nie czytaj - a tym bardziej nie pisz.
Widocznie Rumianemu i kilku innym przeszkadza kiepska jakość LCD. To, że próbują coś z tym zrobić nie jest grzechem.
A faktem jest, że nawet 300D ma lepszej jakośći LCD. Po przesiadce na 30D miałem dokładnie takie same odczucia.
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300