Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: 30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

podglad jest zaszytego jpga 1500px na ilestam, wiec ocenianie na tej podstawie ostrosci nie ma sensu - w 10D jest mniejsze i wydaje sie ostrzejsze

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    podglad jest zaszytego jpga 1500px na ilestam, wiec ocenianie na tej podstawie ostrosci nie ma sensu - w 10D jest mniejsze i wydaje sie ostrzejsze
    Ale tak jest chyba przy robieniu w RAW - ze oglada sie zaszytego jpega. Przy ustawionym tylko JPEG-u tez? Byloby to dziwne.

Pisze, bo mam to samo wrazenie, co RUMIANY - przy zoomowaniu podgladanego zdjecia robi sie kaszanka - zwlaszcze na kontrastowych, nie ortogonalnych krawedziach (ustawiony tylko JPEG). Wyglada jak powiekszone z malej rozdielczosci.

Na kompie jest super.

W moim przypadku porownuje do 350D, ktory mial duzo lepszy obraz na podgladzie. Niby *******ka, ale razi.
    5D

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Ale tak jest chyba przy robieniu w RAW - ze oglada sie zaszytego jpega. Przy ustawionym tylko JPEG-u tez? Byloby to dziwne.

Pisze, bo mam to samo wrazenie, co RUMIANY - przy zoomowaniu podgladanego zdjecia robi sie kaszanka - zwlaszcze na kontrastowych, nie ortogonalnych krawedziach (ustawiony tylko JPEG). Wyglada jak powiekszone z malej rozdielczosci.

.
    No wlasnie tak jak napisal zOOn mam wrazenie ze ogladam fotke w bardzo malej rozdzielczosci na duuuuzym ekranie juz bez jakosci /ostrosci/. Zanacze ze focilem tylko w jpgach w max rozdzielczosci. Ustawienia w aparacie w normie. Odglad na kompe jest juz OK.
    To tak jakby w PS z bardzo malego dobrego jpga interpolowac max do duzego jpega. Nie ma pikselizacji ale fotka juz nie jest wyrazna.
    To troche denerwujace przy foceniu, tu w 30D juz za kazdym razem musze bardzo mocno powiekszac na ekranie zeby zobaczyc czy nie ma bledu przy autofokusie. W 10D nie mailem takiego zwyczaju.
    Kurcze zastanawiam sie czy cos z moim ekranem moze jest nie tak ?
    Nie mialem porownania z innym body 30D.

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Rumiany - 30D tak ma. Nie masz się czym przejmować.

PS. Lubelskie tzn gdzie? bo ja mam 2x30D moglbys sobie porowanc w Chelmie

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wuqa Zobacz posta
    Rumiany - 30D tak ma. Nie masz się czym przejmować.

PS. Lubelskie tzn gdzie? bo ja mam 2x30D moglbys sobie porowanc w Chelmie
    40km od Lublina
    Kurcze mogles odrazu tak napisac. W zadnych testach tego nie opisali....
    Ok rozumiem ze trzeba sie do tego przyzwyczaic....
    Ciekawy jestem jak w innych body niekoniecznie tego samego modelu

Domyślnie

Eee tam. Ja wam mówię, żżę obarz w 30d jest niebieskawy Naprawdę już nie ma poważniejszych tematów? Czy ktoś w końcu usunie te brednie?

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Eee tam. Ja wam mówię, żżę obarz w 30d jest niebieskawy Naprawdę już nie ma poważniejszych tematów? Czy ktoś w końcu usunie te brednie?
    Jak Ci przeszkadza, to nie czytaj - a tym bardziej nie pisz.
    Widocznie Rumianemu i kilku innym przeszkadza kiepska jakość LCD. To, że próbują coś z tym zrobić nie jest grzechem.
    A faktem jest, że nawet 300D ma lepszej jakośći LCD. Po przesiadce na 30D miałem dokładnie takie same odczucia.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uprawnienia umieszczania postów