Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: 30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Wyświetlacz jest ewidentnie cienki - to ten sam co w 5D a wpierwszej łacie softwarowej do 5D Canon próbował poprawić się z tą jakością podnosząc rozpiętość podświetlenie (skala jasności wyświetlania) ale to pomogło jak umarłemu - kadzidło. Niestety - nic w tej kwesti się nie zmieniło w nowych modelach czyli: ten typ już tak ma! ....niestety...
    Wszystkie teorie odnośnie "niewłaściwości stosowania wyświetlacza" uważam za naciągane: zaletą aparatów cyfrowych jest przede wszystkim możliwość ocenienia zdjęcia natychmast "po".
    Jeśli się tego nie daje zrobić z powodu "wyświetlacz" - to obciach!
    Mniej mnie pociesza że krzywe są śliczne i że potem mogę "cuda - niewidy" w PS czy na kompie.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    zaletą aparatów cyfrowych jest przede wszystkim możliwość ocenienia zdjęcia natychmast "po".
    Zalezy jeszcze kto jak robi. Jesli robisz w RAW to co ci da ocena kolorystyki czy ostrosci na LCD jak i tak w obrobce wszystko zmienisz?
    Ja jedyne co oceniam na LCD to naswietlenie (histogram), przypalenia (migotanie) i kadr. Do tego absolutnie nie trzeba miec superduper LCD i skutecznych kolorow.
    No ale co ja sie wtracam z moim 20D gdy tu watek o 30D czy 5D LCD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    zaletą aparatów cyfrowych jest przede wszystkim możliwość ocenienia zdjęcia natychmast "po".
    Jeśli się tego nie daje zrobić z powodu "wyświetlacz" - to obciach!
    Pierwsze slysze aby oceniac zdjecia "po" na wyswietlaczu. Znaczy co chcesz ocenic? Jesli kompozycje to ok, ale reszta parametrow kryje sie w wykresach, a do tych nie potrzeba wyswietlacza LCD 42 cala Nie przesadzajmy...!

Uprawnienia umieszczania postów