Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: 30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Trzeba sobie skalibrować LCD
    albo pojsc do dobrego okulisty, wzrok sprawdzic !!
    posiadanie 30D nie leczy wad wzroku !

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Canon plzzz daj iso w wizjerze na stałe plzzz bardzo.
    Jak to Canonie daj ?
    A czy Canon to jakas ochronka ?
    Kup sobie i juz, takie Canony juz dawno sa :^))
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Początki nałogu

Domyślnie

Kanonier , ale ja tylko amator jestem co do kotleta foci , wiec z seria 1 to bym się odźwigał za wszystkie czasu. Poza tym dla mnie 1 to zakup do końca życia i jeden dzień dłużej bo nigdy bym go nie zajechał, a gdzie radość kupowania co 2 lata nowego body ? ;-)

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zgadzam się, że nie bardzo można ocenić ostrość zdjęcia na tym wyświetlaczu. Dodatkowo u mnie LCD oszukuje w jasności. Niedoświetlone zdjęcia pokazuje jak prawie dobre a na kompie wychodzą czarne Zostaje histogram. W sumie już się nauczyłem, że jak na monitorku jest ciemnawe to na bank będzie czarne na kompie... Zostaje jeszcze możliwość skorygownia wyświetlacza o jedną działkę w dół i wtedy jest prawie OK

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Kanonier , ale ja tylko amator jestem co do kotleta foci , wiec z seria 1 to bym się odźwigał za wszystkie czasu. Poza tym dla mnie 1 to zakup do końca życia i jeden dzień dłużej bo nigdy bym go nie zajechał, a gdzie radość kupowania co 2 lata nowego body ? ;-)

Pozdrowki
    Paweł
    Ja tez jestem amator co do kotleta weselnego foci :^)
    Co nie zmienia faktu, ze ISO mozesz w wizjerze juz zobaczyc a nie prosic Canona o cud.
    Ten cud juz jest, wystarczy kase wyciagnac ze skarpety.
    Albo robic bez wizji ISO, co duzo taniej wychodzi.

Domyślnie

Też zauważyłem że LCD w 30d jest nieostry z brązowym zabarwieniem. W 350D lepiej mi się ogląda zdjęcia
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

Piszemy piszemy i nic z tego nie wynika ,a może by ktoś kompetentny zadał pytanie do panów z Canon Japan dlaczego te wyświetlacze sa takie do d........ . Ja swój aparat kupilem jako jeden z pierwszych egz. bo ok 15 kwietnia i słysze że ta "wada" dotyczy także sprzetu kupionego później czyli wrzesien i dalej.Jak dla mnie to Canon powinien coś z tym zrobic a więc kto napisze do firmy znajdzie zie poliglota?.Może po Japońsku Pozdrawiam .

martini
    Guest

Domyślnie

nie wszystko mozna miec idealne w aparacie za 5k zl.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zielony zafarb pojawia się przy podbiciu jasności wyświetlacza. Spróbujcie zjechać do 0 w tymże ustawieniu.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

Martini, wg mnie od aparatu foto za 5kzł można i powinno się naprawdę bardzo wiele wymagać. I myślę, że większość myśli tak jak ja, bo 5kzł , to kupa kasy gdzie byśmy nie kupowali i czego byśmy nie kupowali. Jak dla mnie to na wyświetlacz małą uwagę zwracam, najważniejsze że jak na 5kzł to mój i nie tylko mój 30D robi wspaniałe zdjęcia, o ile oczywiście mu na to pozwolę swoimi ograniczeniami :-).

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Zielony zafarb pojawia się przy podbiciu jasności wyświetlacza. Spróbujcie zjechać do 0 w tymże ustawieniu.
    Ja mam ustawione na +1 i niestety nic to nie pomaga ,a co do 5 tysi to ja bardzo przpraszam ale ile wedlug was powinien kosztowac aparat zeby dobrze foty wyswietlal moze 50 tysi ,ludzie nie popadajcie w paranoje ,gro społeczeństwa kupuje aparaty za ok 500-900zł bo takie sa realia a jesli ja kupuje za 5 tysi to mam prwo czegos wymagac ,bo na tych 5 to sie nie kończy bo to nie kompakt tylko optyke trzeba kupic za kolejne 15 tys żeby miec czym pracowac i lampy i karty i torby i światła i tak dalej wiec nie pisz mi ze 5 tysi zalatwia sprawe kolego .Pozdrawiam.(Oczywiscie ten text o 5 tys to nie do CICHEGO

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów