Zamieszczone przez
MARANTZ
Slavko, z reguły nie dyskutuję z ludźmi którzy opierają swoje poglądy na wnikliwym czytaniu różnych stron w necie. Ja jestem PRAKTYKIEM, mam oczy i wiem co WIDZĘ. A tak się szczęśliwie składa, że mogę w każdej chwili zrobić zdjęcie D50, 70 , 80 czy 200 i różnica jest dla mnie ewidentna na niekorzyść Canona. I się wcalę nie przejmuję co piszą na forum Nikona. Fakt, że posiadam aparat Canona nie zamyka mi oczu na obiektywizm oceny, bo tak naprawdę to jest mi obojętne jakiej marki miałbym body. Po prostu ma być dla mnie odpowiednie. Nigdy nie zakładam z góry, że Canon jest w czymś najlepszy, wolę sam to sprawdzić. Jak jeszcze nie było takich wątków na tym forum zauważyłem, że D50 szumi mniej niż 350D. I dalej to potwierdzam. Jak ktoś bez zbędnej emocji i szkodliwego podniecania sam miał okazję to dokładnie spradzić to wie o czym piszę. No ale wiadomo, Canon nie może szumieć bardziej niż Nikon (choć faktycznie szumi mniej w zdecydowanie większej liczbie przypadków) i trzymajmy się w takim razie oficjalnej i prawomyślnej opinii tego często mało obiektywnego forum.