Witam!
Mam zastrzeżenia do kontrastu/saturacja - MZ szczególnie w okolicach ołtarza.
No i jeszcze ci rozmyci ludzie na środku (pierwsze zdjęcie)
Witam!
Mam zastrzeżenia do kontrastu/saturacja - MZ szczególnie w okolicach ołtarza.
No i jeszcze ci rozmyci ludzie na środku (pierwsze zdjęcie)
Ostatnio edytowane przez Barth ; 20-06-2007 o 15:48
400D, 18-55 Kit , 50mm 1.8 II
Już dawno obiecywałem, ze zlinkuję zdjęcia z wyjazdu do Toskanii... Na pierwszy ogień idą panoramki - bo akurat je składam. Powinienem dzisiaj sukcesywnie dodawać zdjęcia - nie wiem ile tego będzie, ale co ciekawe - to tutaj trafiNa koniec podlinkuję PDF'a ze wszystkim, krótkim opisem i lokalizacją - jakby ktoś był zainteresowany zwiedzeniem podobnej trasy / miejsc.
Florencja - katedra - widok z południowo-wschodniego narożnika. Mieliśmy przez 2 dni fatalną pogodę, a ostatniego - kiedy akurat decydowaliśmy się na wyjazd - zrobiła nam niespodziankę i mogliśmy się cieszyć cieplutkimi promieniami słońca. To zdjęcie jest składane z 12 fotek - kat widzenia - duuużyNiestety kilka rzeczy musiało być dociągniętych...
Camping Fiesole - tuż obok Florencji, na jednym ze wzgórz. Polecamy! Ceny stosunkowo 'niewysokie' a widok piękny, no i jak widać - warunki przyjemneSzkoda tylko, ze nie udało nam się nawet skorzystać z tego basenu - 2 dni lało - to jest zdjecie z ostatniego - przed wyjazdem.
A to jest panoramka przed... eeee... emmm... hmmm.. - jak znajdę gdzie to dokładnie było - (nazwa budynku) - napiszę. Bardzo podoba mi się światło na Karolinie - częściowo odbite od posadzki placu i po części od mapy.
EDIT: umieszczam jeszcze jedną - udało się szybko zapisać. To jest jedno z miasteczek w rejonie Cinque Terre w Ligurii - byliśmy tam w zasadzie 'z przypadku' - a miejsce stanowi niesamowitą odskocznię od pełnych turystów miast Toskanii!
Za godzinkę będą kolejne![]()
Ostatnio edytowane przez Calliactis ; 29-10-2007 o 17:26
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
1. mogłeś zastemplować ten dach(?) widoczny na niebie po prawej
2. balans bieli mi się nie podoba i jakoś tak... ciasno![]()
3. najlepsze
4. gdyby całość przesunąć trochę w lewo, byłoby ok. a tak lewe nabrzeże jest ucięte i może mi go szkoda a może nie
pozdro
Tam na 4-tym, dalej to nie było czego żałować - to były już tylko masywy z betony jako falochron - nic ciekawego - może faktycznie - przytnę trochę z prawej... albo z lewej...
Ad. 2 - niestety - taka pora dnia... Słońce nisko - za drzewami - za to niebo jasne. Przewaga błękitu - zresztą popatrz jaki jest kolor niecki basenu - musiał 'farbować'![]()
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...