Pokaż wyniki od 1 do 10 z 492

Wątek: Obiektywy M42

Widok wątkowy

Miasto
    Manchester

Domyślnie Odp: Obiektywy M42

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Problemy z chipem moga wystepowc przy canonie D30 i D60, jezeli jest error 01 lub 09 to sprawdz jeszcze czy sa czyste styki, najlepiej je przemyc spirytusem bezwodnym. Jezeli dalej nie pracuje to masz rok gwaracji na adapter jezeli kupiles na eBay. Sprawdz inne obiektywy M42 z tym adapterem w aparacie, ktorym dysponujesz. Dajesz malo informacji w Twoim poscie i trudno jest jednoznacznie powiedzic jaki masz problem. Nie widomo czy komunikat o bledzie pojawia sie w momencie zapiecia adaptera w body czy po wykonaniu zdjecia. U mnie link na FB nie dziala
    Dziękuje za odpowiedz faktycznie trochę mało napisałem ale już szczegółowo wyjaśniam.
    Mam canona 5d III ciekawy jestem czy ktos w tym aparacie używa M42 może tu jest problem?
    Podpinam obiektyw włączam aparat i przez chwile mrygaja wszystkie dane wszystko wyglada jak by za chwile miało być ok i wszystko gaśnie i wyskakuje Error na górnym wyświetlaczu świeci sie Error a na dużym jest napisane ze brak komunikacji aparatu z obiektywem sprawdź styki itd. Jeszcze raz link Facebook
    Ostatnio edytowane przez Mariuszwawa ; 18-09-2012 o 18:31

Uprawnienia umieszczania postów