Strona 34 z 50 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 492

Wątek: Obiektywy M42

Miasto
    Manchester

Domyślnie Odp: Obiektywy M42

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Problemy z chipem moga wystepowc przy canonie D30 i D60, jezeli jest error 01 lub 09 to sprawdz jeszcze czy sa czyste styki, najlepiej je przemyc spirytusem bezwodnym. Jezeli dalej nie pracuje to masz rok gwaracji na adapter jezeli kupiles na eBay. Sprawdz inne obiektywy M42 z tym adapterem w aparacie, ktorym dysponujesz. Dajesz malo informacji w Twoim poscie i trudno jest jednoznacznie powiedzic jaki masz problem. Nie widomo czy komunikat o bledzie pojawia sie w momencie zapiecia adaptera w body czy po wykonaniu zdjecia. U mnie link na FB nie dziala
    Dziękuje za odpowiedz faktycznie trochę mało napisałem ale już szczegółowo wyjaśniam.
    Mam canona 5d III ciekawy jestem czy ktos w tym aparacie używa M42 może tu jest problem?
    Podpinam obiektyw włączam aparat i przez chwile mrygaja wszystkie dane wszystko wyglada jak by za chwile miało być ok i wszystko gaśnie i wyskakuje Error na górnym wyświetlaczu świeci sie Error a na dużym jest napisane ze brak komunikacji aparatu z obiektywem sprawdź styki itd. Jeszcze raz link Facebook
    Ostatnio edytowane przez Mariuszwawa ; 18-09-2012 o 18:31

Miasto
    Myszków

helios 44m-4 + pierścienie pośrednie do makro będzie dobrym zestawem??
    Z tego co słyszałem to helios jako portretówka się sprawdza bardzo dobrze.
    Do makro niby też...
    Chciałbym usłyszeć Wasze zdanie na ten temat

Bywalec
    Miasto
    usa

To wyglada na zle przyklejony lub zepsuty chip w adapterze. Zapostuj zdjecie tego adaptera z obu stron. Jezeli kupiles na ebay to jestes wygrany, jezeli od posrednika- moze byc gorzej
    Cytat Zamieszczone przez Mariuszwawa Zobacz posta
    Dziękuje za odpowiedz faktycznie trochę mało napisałem ale już szczegółowo wyjaśniam.
    Mam canona 5d III ciekawy jestem czy ktos w tym aparacie używa M42 może tu jest problem?
    Podpinam obiektyw włączam aparat i przez chwile mrygaja wszystkie dane wszystko wyglada jak by za chwile miało być ok i wszystko gaśnie i wyskakuje Error na górnym wyświetlaczu świeci sie Error a na dużym jest napisane ze brak komunikacji aparatu z obiektywem sprawdź styki itd. Jeszcze raz link Facebook

Jak wyglada sterowanie przesłoną w obiektywach z mocowaniem Olympus OM? Zuiko nie mają bodajże przełącznika Auto/Manual. Wszystkie redukcje blokują przesłonę? Ta również?
    Adapter bagnetowy Canon EOS / Olympus E

Ewentualnie - łatwo jest zablokować na stałe przesłonę w tryb manualny?

Miasto
    Manchester

Witam dziekuje za odpowiedz tak wyglada adapter
    A tu jest aukcja na ebay: AF Confirm M42 To Canon EOS Series adapter Black Brass 1100D 550d 5d 7d 60d 600d | eBay
    Już napisałem do gościa zobaczymy co odpisze

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    To wyglada na zle przyklejony lub zepsuty chip w adapterze. Zapostuj zdjecie tego adaptera z obu stron. Jezeli kupiles na ebay to jestes wygrany, jezeli od posrednika- moze byc gorzej

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Mariuszwawa Zobacz posta
    Podpinam obiektyw włączam aparat i przez chwile mrygaja wszystkie dane wszystko wyglada jak by za chwile miało być ok i wszystko gaśnie i wyskakuje Error na górnym wyświetlaczu świeci sie Error a na dużym jest napisane ze brak komunikacji aparatu z obiektywem sprawdź styki itd.
    Miałem podobną sytuację z moim mkII, ale... adapterem Nikon Ai kolegi. Podpiąłem Kirona i taką dyskotekę miałem na wyświetlaczu, ale bez Error. Jak kupiłem obecnie swój adapter to takiego mrugania nie mam.

Coś już napisał

Wybór padł na takumra 50. tylko tutaj pytanie o ustawienie ostrosci, posiadam canona 30D-brak lv i obawiam się że duuża liczba zdjęć poprostu nie będzie trafionia.. Czy faktycznie adapter z potwierdzeniem ostrosci pomaga dużo w tej kwesti.?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

to zależy...
    moja przejściówka m42 jest ok, ale ta dla szkieł Zuiko OM już nie
    Siudym radzi ostrzyć przez wizjer walić serią (nie zawsze się da, ale to dość skuteczna metoda)

Miasto
    Manchester

Dzięki, wszystko w takim razie wskazuje na adapter będę go reklamował i muszę poszukać nowy.
    Szkoda tylko ze pierwsze spotkanie z obiektywem M42 i już schody powiem że już mam dość tego zakupu, trochę żałuje ale jeszcze poczekam.

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Miałem podobną sytuację z moim mkII, ale... adapterem Nikon Ai kolegi. Podpiąłem Kirona i taką dyskotekę miałem na wyświetlaczu, ale bez Error. Jak kupiłem obecnie swój adapter to takiego mrugania nie mam.
    Ostatnio edytowane przez Mariuszwawa ; 19-09-2012 o 14:22

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Po co się męczyć, zamień na EF 50 1.8.

Strona 34 z 50 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów