Zobacz wyniki ankiety: Czy używasz gripa z 20 30 /d ?

Głosujących
115. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Czy używasz GRIPa z 20/30 d ??

Mieszany widok

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Mam, używam i sobie chwalę...
    Kiedyś czasami go zdejmowałem na specjalne okazje, gdy mi zależało na jak najmniejszej wadze, ale od czasu gdy sprawiłem sobie hand-strapa już tak łatwo nie jest i grip jest non-stop podpięty.

P.S. Dla tych, którzy próbowali "potrzymać" i stwierdzili, że to już cegła dodam, że do wszystkiego trzeba dojść powoli i przyzwyczaić się. Kiedyś, kiedy miałem jeszcze EOS 300 przymierzałem się do kolegi 10D i stwierdziłem, że to jakieś nieporozumienie, tego nie da się nosić! Później miałem 350d, później 350d + grip, 30d, 30d + grip, a wkrótce 5d i prawie na pewno 5d + grip
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Powiem szczerze, że dla mnie grip w 30D to raczej zbędny gadżet. Przy moich stosunkowo niezbyt dużych łapach tylko niepotrzebnie powiększa ciężar. Po za tym grip ten nie jest szczytem wygody. Dla mnie jest po prostu za gruby i zbyt szeroki. Po za tym przy gripie traci się dostęp do jojstica, a ja go bardzo często używam. Niestety kolega od którego pożyczam 30-tkę zgubił klapkę od baterii i grip ją zastępuje .

Bardzo podoba mi się pomysł na grip w Pentaksie K10D. Jedna bateria w gripie druga w body dzięki temu ma optymalny kształt.

Mnie by było szkoda siedmiu stów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Też jest mi szkoda. Jutro pomacam body i zdecyduję. Gripa zawsze można dokupić.

kociol
    Guest

Domyślnie

Uważam, że grip wyśmienicie poprawia uchwyt (wielkie łapska). Teraz jak zdemontuję BG-E2 to mam wrażenie, że mój 20D przeszedł jakąś "długą i wycieńczającą chorobę"

Zablokowany

Domyślnie

350 właśnie został sprzedany, jutro zakup 30-tki. Wszystko wskazuje na to, że jednak z gripem.

Dario
    Guest

Domyślnie

Przez dwa lata korzystałem z gripa przy 300d (mam małe dłonie ) i teraz przy zmianie na 30d nie wyobrażam sobie używania apartu bez tego .

Hehe mimo, że aparacik odbieram dopiero w piątek, to grip już jest zamówiony i niebawem będzie u mnie w domku . Nie przesadzę mówiąc, że 80% swoich zdjęć robię na imprezach sportowych, gdzie pionowy kadr bardzo często wykorzystuję, stąd też grip dla mnie to podstawa. BG-E2 to dość spory wydatek w porównaniu do E1, ale mimo wszystko uważam, że warto

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

Wg mnie grip to inwidualna sprawa. Mi np bez gripa źle się trzyma aparat. Niby 20D duży ale bez gripa to mam wolny palec i jakoś tak dziwnie. Wolę trzymać aparat wszystkimi palcami.

Bywalec Awatar pawelloon
    Miasto
    Kraków/Monachium

Domyślnie

a ja słyszałem, że grip przy 20D tłumi trochę swoją dodatkową masą drgania tego aparatu, wywołane głośnym lustrem..

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelloon Zobacz posta
    a ja słyszałem, że grip przy 20D tłumi trochę swoją dodatkową masą drgania tego aparatu, wywołane głośnym lustrem..
    watpie ;-), no chyba ze antenka w samochodzie zwieksza zuzycie paliwa - to tak, wtedy to grip tlumi :-)

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

mialem 350 i E3 - bez gripa aparat byl po prostu za maly. teraz na 20 musze przyznac ze uciekaja mi dolne palce i mysle o zakupie E2 ( dlonie mam nie najwieksze) no i handstrap. w przyszlosci 5d z gripem rowniez bede chcial.

acha maly OT: poszedlem wczoraj do sklepu pobawic sie 5d i podczas robienia zdjec przyszedl do mnie ochroniarz i powiedzial mi ze w sklepie (fotograficznym) jest zakaz robienia zdjec...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów