Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
Prawda?
Nie prawda.

Wiedzac, ze za 2-3 miesiace za ta sama sume mozna kupic cos lepszego albo to samo znacznie taniej nie widze powodu dla ktorego nie mozna by sie powstrzymac troszke. Zwlaszcza, ze ma sie dzialajaca puszke i nie ma pilnego powodu aby ja wymieniac. To jest tak malo czasu, ktory dodatkowo ze swietami i licznymi imprezami po drodze zleci bardzo szybko, ze mozna poczekac.

Co innego uzywac aparat 18 miesiecy a co innego po 2-3 pluc sobie w brode, ze nie chcialo sie poczekac a teraz mozna by miec extra uszczelki, af, sprzataczke i kto wie co tam jeszcze Canon dorzuci za to samo albo 5D iles setek taniej.

Do tego dojdzie tez fakt, ze dobrej puszki nie trzeba szybko wymieniac. Chyba lepiej za ta sama kase miec nastepne 3-4 lata 3D jak 5D

Wydac glupio pieniadze i potem zalowac zadna sztuka.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Myślałem po prostu, że gdzieś powiedzieli oficjalnie, że z cropem koniec i kropka . Dlatego pytam o źródło. To by była niezmiernie ważna deklaracja.
No to ciag dalszy tego jest taki, ze byli zmuszeni technika do ograniczenia matrycy w 1D aby utrzymac ilosc fps, ale canon w przyszlosci ma zamiar zunifikowac jedynki w kombajn z wysoka rozdzielczoscia, FF i fps na odpowiednim poziomie.

Generalnie byl to wywiad jakies dwa lata temu z (o ile pamietam) szefem marketingu Canona na europe. Leza gdzies linki na forum.

Nie wiem co tu wiecej mozna wiecej wymagac wiekszych deklaracji. Specyfikacji nie podadza, a powiedzieli wystarczajaco duzo. Poza tym dodatkowo wyszlo 5D i patrzac na obecna jego cene nie widze powodu dla ktorego mieli by ciagnac 1.3x w przyszlosci. Ekonomicznie napewno nie bardzo jest juz sens. A napewno nie w puszce ktora ma miec 5fps, bo tyle to moga z pewnoscia pojechac na obecnej matrycy z piatki. Co innego jak by chcieli upchac 12mpix 10fps

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
White Paper
White paper to tez taki belkot marketingowy aby wyszlo, ze to wszystko to jakas super technologia i nie wiedziec ile warte