Oczywiscie. Jestem tego w pleni swiadom
Przy czym nie chodzi mi o same technikalia, ktorym zarzucic nic sie nie da, a o sam fakt tego ze ten dokument to jednak mimo wszystko dzialanie bardzo marketingowe. Bardziej im chodzi aby pokazac jak to Canon jest pionierem w ilosci patentow i jakie to technologie super nowe wymyslil aby wyciagnac od roznych milosnikow srobek pieniadze niz ujawniac tajemnice dzialania
Jest to cos w tym stylu, ale nie tylko z powodu milosci do srobek. Wiekszy wplyw ma tu prosta ekonomia. Jak to jac ujal kupienie teraz puszki majac dzialajaca i w miare nowa to jednak troche frajerstwo,.Nawet patrzac na te 300$ rabatu jakie mozna zyskac w usa.
Ekonomicznie jest to dzialanie tego samego kalibru co spuszczenie swojej wyplaty w toalecie.
Mysle, ze skoro szukamy tanszych sklepow i innych zrodel z puszkami warto tez wykorzystac ta prawidlowosc w innym wymiarze. Poszukac nie tylko miejsca ale tez odpowiedniego czasu do zakupu.
Nie tylko zreszta chodzi o 5D. 1D i wszystko ponizej tez pewnie stanieje po wejsciu nowych modeli na wiosne.
Takiego jak jedynka to i ja bym raczej nie chcial. Ale taki maly wbudowany jak ma bonktrojka to jednak lepsze rozwiazanie jak brak miejsca na piaty palec. Wyzszej puszki dla lepszego chwytu tak jak w sumie wszystkie Nikony nie zrobia.
Liczac ze nastepca raczej nie bedzie na baterie typu "duza cegla" z jedynek a nadal na bp-511 puszka nie powinna byc duza. Poza tym grip wbudowany nie bedzie kosztowal 300$ i nie bedzie mial ciezkiego zbednego zelastwa mechanicznego aby go dokrecac do puszki, a ktore potem trzeba bedzie dzwigac.
A kukulka to jednak dowod ze to fakeLepiej niech dadza wizjer 100%. Tej lampki z 24-70 i tak sie nie da uzyc.