stąd właśnie ----><-----
Canon jakiś tam, bo lubię
Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.
Moje www
Zobacz mnie na GoldenLine...
...i na LinkedIn
W!
Nie przypominam sobie kiedy ostatnio uzywalem innego trybu poza M...
Zapewne przyzwyczajenie z analogow oraz taka praca i po prostu szybciej mi sie w ten sposob pracuje.
Zdrowko
uzywam prawie wyłacznie M, lubię mieć świadomość tego co robię i kontrolę nad ekspozycją, zwłaszcza gdy uzywam sprzętu w oświetleniu które moe oszukiwać.
Pozdrawiam Piszczał
aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L
Jak jest stabilne światło to M, reporterka zwykle na TV. Jak pracowałem na analogu to więcej robiłem na M chyba się rozleniwiłem :/
hej
A ja używam wszystkich trybów procentowo tak samo "M" jak mam natchnienie ;-) i czas i wiem że mogę pstryknąć naprawdę jakieś fajne ujęcie. Często też po takim "M" robie fotkę z programu tematycznego z ciekawości jak aparat to rozwiązał. Lepsza może byłaby sonda jak często ktoś robi w trybie pełnej automatyki hehehe - np. moja żona i dzieci tak pstrykają i zdjęcia są bardzo bardzo dobre ;-)
Najczęściej AV i TV, M częściej od kiedy kupiłem lampę.
Pozdrawiam
PrzemoC
Wcisnąłem pierwszą odpowiedź, tylko "M". Jakoś się przyzwyczaiłem i nie używam innych trybów. Pstrykam analogami...
Ja używam zamiennie M z Av, z uwagi na m42 --> tak jak DoMiNiQuE gdy jest czas na kręcenie....
Zalezy od tego co foce i ile mam czasu - a najczesciej foce reporterke gdzie dzieje sie duzo i szybko. W przyblizeniu wyglada to tak:
Av ~ 40%
Tv ~ 40%
M ~ 15%
Automat ~ 5%