Zobacz wyniki ankiety: Jak czesto uzywasz trybu M?

Głosujących
971. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 244

Wątek: Kto robi w trybie "M"?

Bywalec

Domyślnie

Nie sądziłem, że moją ostatnią wypowiedź weźmiesz na serio... więc wyjaśniam, że to było wszystko w żartach.

Co do trybu fotografowania to ja już dużo wcześniej pisałem, że każdy używa jaki mu wygodnie i nie pisałem czy któryś jest lepszy albo gorszy. Ja używam głównie M ale to nie znaczy, że kółko mi się na tym programie zablokowało

Coś już napisał
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

W ankiecie brakuje mi jednej opcji 'Zwykle używam trybu 'M'', a taka byłaby moja odpowiedź

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seb2k6 Zobacz posta
    Nie sądziłem, że moją ostatnią wypowiedź weźmiesz na serio... więc wyjaśniam, że to było wszystko w żartach.
    Wybacz, myślenie dziś w pracy zostało.
    Cytat Zamieszczone przez seb2k6 Zobacz posta
    Co do trybu fotografowania to ja już dużo wcześniej pisałem, że każdy używa jaki mu wygodnie i nie pisałem czy któryś jest lepszy albo gorszy. Ja używam głównie M ale to nie znaczy, że kółko mi się na tym programie zablokowało
    Co do trybu, po przesiadce z zenita miałem na stałe w M ustawione. jakoś łatwiej mi się myślało, jak musiałem wszystko sam ustawić. Potem coraz częściej Av, czasem Tv. Na dzień dzisiejszy pewnie pół na pół M/Av.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Najczęściej M, rzadko Av, innych od pewnego czasu już nie używam.

Av gdy często zmieniam słońce/cień/półcień lub w innych sytuacjach gdy nagle zmieniają się warunki oświetleniowe, nad którymi nie panuję (np. jest dużo małych chmur, które co chwila przysłaniają i odsłaniają słońce), a na dodatek fotografuję akcję i nie mogę wybrać momentu zrobienia zdjęcia. W przeciwnym przypadku robię na M, bo rzadziej trzeba zmienić ustawienia M niż korektę ekspozycji przy Av.

Uzależniony

Domyślnie

Uzywam tylko M.

Domyślnie

M przeważnie w 90% ale tez korzystam z AV tyko muszę pamiętać żeby spota zmienić bo raz wyjście z kościoła wyszło czarne (spot na suknie poszedł) ech
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

W zasadzie tylko "M"
    Takie przyzwyczajenie
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kiedy pierwszy raz brałam aparat do ręki, znajomy powiedział mi, żebym najpierw robiła zdjęcia w trybie M - wtedy najlepiej poznam zależność między przysłoną a migawką. Posłuchałam jego rady i tak mi to weszło w krew, że teraz nie mogę się przemóc, żeby korzystać z innych trybów. Czasami próbuję preselekcji, ale szybko wracam do M - może to po prostu siła przyzwyczajenia, a może fakt, że lubię mieć wszystko pod kontrolą
    C 30 | C 50D | 8 fisheye | 17-55 | 35 | 50 | 85 |

Domyślnie

ja
    i do tego ręcznie ustawiam ostrość

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Ełk / Gdańsk

Domyślnie

Używam M. Zdjęcia portretowe. Inne tryby z ciekawości, by sprawdzić co puszka sądzi o scenie.
    Canon 50d i działo 50mm 1.8 II

Strona 13 z 25 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów