Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 109

Wątek: Dobry hosting - gdzie?

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Mnie się podoba. Zaczynałem od 100 MB, w międzyczasie były 2 powiększenia serwera i teraz mam już pełny 1 GB - co prawda cena przy powiększeniu z 250 MB do 1 GB podskoczyła, ale nieproporcjonalnie do powiększenia (mniej - z 2 na 5 zł na miesiąc), a ja nie musiałem nic dopłacać za opłacone już wcześniej miesiące
    Na transfer nie narzekam, dość rzadko zdarza się jakiś down serwera i głównie jest to związane z dalszą modernizacją i kolejnymi darmowymi dodatkami.
    Aha, za każdy pad serwera co najmniej kilkugodzinny, nawet związany z planowanymi zmianami, jest całkiem niezła rekompensata - już chyba 2 miesiące za darmo przy 2 takich okazjach dostałem
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

tmbnet.pl
    uptime: http://host-tracker.com/uptime-stati...2-95473-95475/
    niedrogo, niezawodnie, firma niemiecka, wlasciciel p.Tomasz - Polak wiec idzie sie dogadac , kontakt dobry, siedze od ok 2 lat i nie narzekam.. wczesniej siedzialem m.in. na superhost - nie wroce, moze jest teraz lepiej ale posmak zostal.. bywaly czeste pady baz danych.

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    tmbnet.pl
    uptime: http://host-tracker.com/uptime-stati...2-95473-95475/
    niedrogo, niezawodnie, firma niemiecka, wlasciciel p.Tomasz - Polak wiec idzie sie dogadac , kontakt dobry, siedze od ok 2 lat i nie narzekam.. wczesniej siedzialem m.in. na superhost - nie wroce, moze jest teraz lepiej ale posmak zostal.. bywaly czeste pady baz danych.
    ze strony:
    obsługa WAP, CGI/Perl, PHP3/PHP4, SSI
    czyli automatycznie odpada
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

no tak, tu sie zgodze jesli ktos tego bardzo pragnie ;-)
    ja nie potrzebuje i jest lux

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

za jakis czas bedzie php 6. dwie wersje jezyka w tyl to juz bedzie prehistoria...
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie Hosting

Mam pytanie, czy hosting o pojemności 1GB i transferze danych 180gb na rok wystarczy, aby zrobić na nim strone internetową i umieścić tam galerie z moimi zdjęciami?
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Sądze, że tak. Jeżeli przygotujesz odpowiednio zdjęcia to nie powinno Ci braknąć miejsca

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

1 Gb spokojnie wystarczy na dłuższy czas, 180 Gb transferu też powinno. Chyba że galeria zajmie 1Gb i obejży ją ponad 180 osób w ciągu roku. Musisz sobie policzyć.

Coś już napisał
    Miasto
    Bździągwa Wielka

Domyślnie

Myśle ze spokojnie powinno wystarczyć. W galeri nie umieszcza sie zdjęc o niewiadomo jak wielkich rozmiarach bo tak strona wczytywała by sie długo.

Wszystko zalezy tez jak wiele osób bedzie odwiedzało Twoja strone. Ale moim zdaneim powinno byc ok.
    Canon 50d, obiektyw 85 1/8

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

Sądze, iż galeria zajmie max 200mb bo bede wrzucał zdjęcia 800x600 i to nie w max jakości, bo przy takim rozmiarze to i tak nie widać różnicy. Dobrze rozumiem, że transfer to rozmiar galerii razy ilość odwiedzin? Jeśli tak, to wychodzi, że strone w ciągu roku odwiedzić będzie mogło tylko 900 osób. Troche mało, chyba, że coś źle policzyłem.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów