Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 109

Wątek: Dobry hosting - gdzie?

Coś już napisał

Domyślnie

ja też polecam progreso.pl ...
    zawiodłem się już na kilku tańszych hostingach, postanowiłem w końcu dopłacić i nie żałuję... serwery stabilne (chociaż w niektórych przypadkach trochę wolne - bo mają php przez cgi, nie jako moduł - ale ostatnio się poprawiło), obsługa rewelacyjna, wiele rzeczy, których nie ma w panelu (ciągle usprawniany) można bezpośrednio w helpdesku załatwić... ogólnie polecam
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.
    Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70). Problem w tym, że ja shella potrzebuje nie tylko do rsynca (tu być może lftp wystarczyłby).

Pozostaje wstawienie własnego pudełka do jakiegoś center, ale to już faktycznie są raczej horrendalne stawki.

Co do superhost.pl - interfejs usera mają bardzo dobry, helpdesk reaguje na pytania w ciągu 48h - co nie jest rewelacją. Nie testowałem opcji live-on, o ile w ogóle taką udostępniają. Co do uptime'u - w ostatnim interwale czasowym (że sobie tak pojade technikalią) rzędu 1-2 m-ce zdarzają się bardzo częste, krótkie, bo krótkie, ale częste - przerwy w działaniu hostingu.
    Provider za każdym razem tłumaczy się tak samo - modernizują coś, usprawniają coś (tylko cholera zapomnieli powiadomić wcześniej) albo chwilowe problemy związane z szerokopojętym "polepszaniem usług".
    Narazie jeszcze to wytrzymuje, ale jak tak dalej pójdzie, to czeka mnie zmiana.

pzdr.
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyciu Zobacz posta
    Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70).
    Cytat Zamieszczone przez pyciu
    jednak (..) poziom usług pozostawia wieeele do życzenia
    Ale ja właśnie o tym Konto shellowe możesz mieć i w home, wystarczy że kupisz dedykowany hosting Mi się rozchodzi o to, że samo gołe konto jako usługa jest na tyle niszowa, że żadnemu renomowanemu (i chcącemu zachować tą samą, powtarzalną, wysoką jakość supportu również i tu) providerowi się to nie opłaca. A "mniej renomowani" mogą to oferować jako wabik

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Odświeżę nieco wątek. Wypadło chyba i na mnie i muszę czegoś poszukać razem z hostem.

czy ktoś życzliwy może napisać mi o co chodzi z tymi uptime'ami, php, cgi, live-on, panelem użytkownika (jak to wygląda), konfiguracją itp.

Nie jestem zupełny laik, ale od serwerów i ich opcji zawsze trzymałem się z daleka. Bez tej pomocy nie będę wiedział co wybrać.

Acha, i jaki jest niezbędny minimalny limit transferu dla takiej galerii jak moja ?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja np jak wybierałem hosting to zwracałem uwagę czy firma ma porządny autorski panel a nie jakieś badziewne c-panele itp.
    to bardzo zmniejsza krąg poszukiwań bo pozostaje zaledwie kilka firm w polsce.
    I am FX

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Ja wykupiłem konto na www.forall.pl - bardzo dobry stosunek ilości miejsca do transferu zwłaszcza jeśli masz sporo odwiedzin - 250 MB pojemnosci konta (+ drugie 250 MB na coś w rodzaju publicznego ftp, ale tylko ty wrzucasz pliki) i 5 GB transferu miesięcznie za śmieszne 2 zł/miesiąc, oczywiście są też o wiele większe konta Ja jestem bardzo zadowolony.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie Alfanet (online.pl) - omijamy!!!

A ja pisałem wcześniej o Alfanet - w temacie konta z shellem.
    Mały update - OMIJAJCIE tego dostawcę szerokim łukiem !!!

Nie dość, że (jak już pisałem) poziom świadczonych usług pozostawiał wiele do życzenie, to ostatecznie dostałem "bana" (mimo, że opłaciłem usługę!) i ani konta ani kasy. Własciciel firmy w rozmowie telefoncznej polecił mi udać się do sądu. Taka nasza polska mentalność ...
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Home.pl skasował mi pliki i już:(

Odświeżam wątek, bo jakiś czas temu home.pl zrobił sobie hop siup na moim koncie i olał klienta - czyli mnie.

Otóż mieli jakąś awarię w serwerowni i przywrócili backup mojego serwera zrobiony 24h wcześniej (robią raz na dobę).
    Wszystko fajnie, tylko miałem takiego farta, że tuż przed awarią siedziałem na sieci, wrzuciłem kilka fotek, pozmienialem hasła itd...

Oczywiście wszystko szlag trafił.

Najgorsze jest to, że Home.pl NIC MI NIE POWIEDZIAŁ, że rozwalili serwery klientom. Nstępnego dnia siadam i nic nie działa, zdjęć nie ma i wielka nerwówka - co JA zrobiłem nie tak... A gdybym tak wrzucił przez noc 10GB zdjęć???

Obsługa klienta mocno średnia

PS
    Akurat konczy mi się abonament i przechodzę na 90% do nazwa.pl.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Jakiś czas temu pojawilła się informacja nt. forall.pl
    Jak to w praktyce wygląda? Ceny są kuszące, a właśnie poszukuję serwera na stronę filmową, i przyzwoity transfer jest wskazany (15 gb/mc powinno dać radę, mam nadzieję przynajmniej).
    Tak więc - Saurus - jakie wrażenia po paru miesiącach?
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

linuxpl.com

dobry uptime; niezły kontakt z adminami (GG, tel); SHELL!!
    RubyOnRails.

podaj 'gil' przy zakładaniu konta
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów