a ja mam 2 fora na www.livenet.pl
i niedługo 3 portal będzie się stawiać na tym serwisie
a ja mam 2 fora na www.livenet.pl
i niedługo 3 portal będzie się stawiać na tym serwisie
z doswiadczenia polecam:
progreso.pl - panel administracyjny i opcje serwera wedlug mnie najlepsze na rynku.
home.pl - za uptime 101%. serio. nigdy mi nie padl, a mam u nich rzeczy od ponad 4 lat. minus - mniej konfigurowalny serwer niz w progreso.pl no i zdecydowanie drozsi.
ostatnio ustawialem serwer klientowi na superhost.pl i ten serwer moge jedynie goroco odradzic. niezly balagan w panelu i na samej stronie.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
No wayCoś takiego nie istnieje, i jeśli któryś provider się tak reklamuje, to należy go omijać szerokim łukiem. Mi przez niecały rok hostowania się na home w sumie ze 3-4 razy zdarzyło się, że "coś j*bło", albo nie działało tak jak chciałem - choć raczej nieduże sprawy. To co się liczy, to jak provider sobie radzi z problemami, czy to pod kątem ich rozwiązywania, czy to supportu. I dlatego polecam... home.pl ;-)
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
No to i ja się dołącze - idąc dalej z tym rsynckiem:
Które udostępniają shella?
Szukałem onegdaj czegoś takiego (odpłatnie) i niestety znalazłem jednego jedynego providera (Alfanet, Wrocław), jednak którego poziom usług pozostawia wieeele do życzenia (ale shell i rsync jest).
W porówaniu z home.pl czy superhost.pl (darmowa alternatywa bez reklam - bighost.pl) Alfanet jest 100 lat za murzynami.
pozdrawiam
Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.
home.pl; netart; superhost.pl
miałem u nich hosting, bez zarzutów (:
słyszałem, że jakość usług i reszta - znakomita. nic dziwnego, że sponsorują hosting większym serwisom (:
nawet tego nie polecaj. miałem tam hosting - totalna porażka.
ovh ?
jest. j.w.
to chyba nie znasz ovh (:
Dziękuję za tak liczne odpowiedzi!
Wygląda na to, że najciekawiej przedstawia się oferta progreso.pl, bo nie rozliczają transferów co miesiąc a raz do roku.
Pozdrawiam.
Marek