Pokaż wyniki od 1 do 10 z 110

Wątek: Dobry hosting - gdzie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Pytam tu, bo może ktoś poleci jakąś znajomą firmę

Szukam dobrej i niekoniecznie duuuużej firmy świadczącej usługi hostingowe.
    Kogoś kto oferuje od ok 10GB miejsca na serwerze i transfer od 600GB rocznie, plus wszystkie bajery (SQL, PHP, FTP, domeny itd...).

Dzięki.
    home.pl; netart; superhost.pl

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    ja korzystam z superhost.pl i jestem ze tak powiem bardzo zadowolony. I taniej niz na home.pl

pzdr,
    miałem u nich hosting, bez zarzutów (:

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    ja korzystam z www.kei.pl
    słyszałem, że jakość usług i reszta - znakomita. nic dziwnego, że sponsorują hosting większym serwisom (:

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    Zapraszam na www.jor.pl prowadzona przez mojego dobrego kumpla. Mam u niego server i chodzi bez problemów. Zawsze chętnie udzielają pomocy i serverek w dobrej cenie.
    nawet tego nie polecaj. miałem tam hosting - totalna porażka.

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta
    a dobry hosting za free co polecicie???
    ovh ?

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    buejhehehe jest cos takiego wogole?
    jest. j.w.

Cytat Zamieszczone przez GTeam Zobacz posta
    (...)

Dobry za free? nie ma takiego... albo z ogromem ograniczen (od miejsca na dysku po wielkosc plikow i braku obslugi podstaw: php. MySql i tym podobnych...)
    to chyba nie znasz ovh (:

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.
    Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70). Problem w tym, że ja shella potrzebuje nie tylko do rsynca (tu być może lftp wystarczyłby).

Pozostaje wstawienie własnego pudełka do jakiegoś center, ale to już faktycznie są raczej horrendalne stawki.

Co do superhost.pl - interfejs usera mają bardzo dobry, helpdesk reaguje na pytania w ciągu 48h - co nie jest rewelacją. Nie testowałem opcji live-on, o ile w ogóle taką udostępniają. Co do uptime'u - w ostatnim interwale czasowym (że sobie tak pojade technikalią) rzędu 1-2 m-ce zdarzają się bardzo częste, krótkie, bo krótkie, ale częste - przerwy w działaniu hostingu.
    Provider za każdym razem tłumaczy się tak samo - modernizują coś, usprawniają coś (tylko cholera zapomnieli powiadomić wcześniej) albo chwilowe problemy związane z szerokopojętym "polepszaniem usług".
    Narazie jeszcze to wytrzymuje, ale jak tak dalej pójdzie, to czeka mnie zmiana.

pzdr.
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyciu Zobacz posta
    Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70).
    Cytat Zamieszczone przez pyciu
    jednak (..) poziom usług pozostawia wieeele do życzenia
    Ale ja właśnie o tym Konto shellowe możesz mieć i w home, wystarczy że kupisz dedykowany hosting Mi się rozchodzi o to, że samo gołe konto jako usługa jest na tyle niszowa, że żadnemu renomowanemu (i chcącemu zachować tą samą, powtarzalną, wysoką jakość supportu również i tu) providerowi się to nie opłaca. A "mniej renomowani" mogą to oferować jako wabik

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Odświeżę nieco wątek. Wypadło chyba i na mnie i muszę czegoś poszukać razem z hostem.

czy ktoś życzliwy może napisać mi o co chodzi z tymi uptime'ami, php, cgi, live-on, panelem użytkownika (jak to wygląda), konfiguracją itp.

Nie jestem zupełny laik, ale od serwerów i ich opcji zawsze trzymałem się z daleka. Bez tej pomocy nie będę wiedział co wybrać.

Acha, i jaki jest niezbędny minimalny limit transferu dla takiej galerii jak moja ?
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uprawnienia umieszczania postów