Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.
Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.
home.pl; netart; superhost.pl
miałem u nich hosting, bez zarzutów (:
słyszałem, że jakość usług i reszta - znakomita. nic dziwnego, że sponsorują hosting większym serwisom (:
nawet tego nie polecaj. miałem tam hosting - totalna porażka.
ovh ?
jest. j.w.
to chyba nie znasz ovh (:
Nie jest tak źle jeśli chodzi o stawki. Za konto shellowe z e-mailem w rzeczonym alfanet zapłaciłem bodajże 90 pln (czy może bardziej 70). Problem w tym, że ja shella potrzebuje nie tylko do rsynca (tu być może lftp wystarczyłby).
Pozostaje wstawienie własnego pudełka do jakiegoś center, ale to już faktycznie są raczej horrendalne stawki.
Co do superhost.pl - interfejs usera mają bardzo dobry, helpdesk reaguje na pytania w ciągu 48h - co nie jest rewelacją. Nie testowałem opcji live-on, o ile w ogóle taką udostępniają. Co do uptime'u - w ostatnim interwale czasowym (że sobie tak pojade technikalią) rzędu 1-2 m-ce zdarzają się bardzo częste, krótkie, bo krótkie, ale częste - przerwy w działaniu hostingu.
Provider za każdym razem tłumaczy się tak samo - modernizują coś, usprawniają coś (tylko cholera zapomnieli powiadomić wcześniej) albo chwilowe problemy związane z szerokopojętym "polepszaniem usług".
Narazie jeszcze to wytrzymuje, ale jak tak dalej pójdzie, to czeka mnie zmiana.
pzdr.
Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
album-foto.pl | plfoto
Ale ja właśnie o tymZamieszczone przez pyciu
Konto shellowe możesz mieć i w home, wystarczy że kupisz dedykowany hosting
Mi się rozchodzi o to, że samo gołe konto jako usługa jest na tyle niszowa, że żadnemu renomowanemu (i chcącemu zachować tą samą, powtarzalną, wysoką jakość supportu również i tu) providerowi się to nie opłaca. A "mniej renomowani" mogą to oferować jako wabik
![]()
Odświeżę nieco wątek. Wypadło chyba i na mnie i muszę czegoś poszukać razem z hostem.
czy ktoś życzliwy może napisać mi o co chodzi z tymi uptime'ami, php, cgi, live-on, panelem użytkownika (jak to wygląda), konfiguracją itp.
Nie jestem zupełny laik, ale od serwerów i ich opcji zawsze trzymałem się z daleka. Bez tej pomocy nie będę wiedział co wybrać.
Acha, i jaki jest niezbędny minimalny limit transferu dla takiej galerii jak moja ?