Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 109

Wątek: Dobry hosting - gdzie?

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a ja mam 2 fora na www.livenet.pl
    i niedługo 3 portal będzie się stawiać na tym serwisie

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

z doswiadczenia polecam:
    progreso.pl - panel administracyjny i opcje serwera wedlug mnie najlepsze na rynku.
    home.pl - za uptime 101%. serio. nigdy mi nie padl, a mam u nich rzeczy od ponad 4 lat. minus - mniej konfigurowalny serwer niz w progreso.pl no i zdecydowanie drozsi.

ostatnio ustawialem serwer klientowi na superhost.pl i ten serwer moge jedynie goroco odradzic. niezly balagan w panelu i na samej stronie.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    home.pl - za uptime 101%.
    No way Coś takiego nie istnieje, i jeśli któryś provider się tak reklamuje, to należy go omijać szerokim łukiem. Mi przez niecały rok hostowania się na home w sumie ze 3-4 razy zdarzyło się, że "coś j*bło", albo nie działało tak jak chciałem - choć raczej nieduże sprawy. To co się liczy, to jak provider sobie radzi z problemami, czy to pod kątem ich rozwiązywania, czy to supportu. I dlatego polecam... home.pl ;-)

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    No way Coś takiego nie istnieje, i jeśli któryś provider się tak reklamuje, to należy go omijać szerokim łukiem. Mi przez niecały rok hostowania się na home w sumie ze 3-4 razy zdarzyło się, że "coś j*bło", albo nie działało tak jak chciałem - choć raczej nieduże sprawy. To co się liczy, to jak provider sobie radzi z problemami, czy to pod kątem ich rozwiązywania, czy to supportu. I dlatego polecam... home.pl ;-)
    Zgadzam się w zupełności. Nawet na home zdarzają się różne cyrki - np. mi ostatnio się domena zdekonfigurowała

Ale szybko naprawili i przeprosili :-)
    DSLRs & lenses

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    To co się liczy, to jak provider sobie radzi z problemami, czy to pod kątem ich rozwiązywania, czy to supportu. I dlatego polecam... home.pl ;-)
    Dolacze sie do tych slow - zdarzylo mi sie kilka dni walczyc razem z adminami home'a by znalezc przyczyne mieszania w bazie... Milo wspominam Niestety home ma jedna duza wade - brak panelu reselerskiego (taka polityka firmy po prostu)
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Domyślnie

home.pl niezawodny
    matka
    ((((()))))

Bywalec Awatar pyciu
    Miasto
    Pawłówek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    A tak na wyrost spytam, któryś z nich obsługuje rsynca?
    No to i ja się dołącze - idąc dalej z tym rsynckiem:

Które udostępniają shella?

Szukałem onegdaj czegoś takiego (odpłatnie) i niestety znalazłem jednego jedynego providera (Alfanet, Wrocław), jednak którego poziom usług pozostawia wieeele do życzenia (ale shell i rsync jest).
    W porówaniu z home.pl czy superhost.pl (darmowa alternatywa bez reklam - bighost.pl) Alfanet jest 100 lat za murzynami.

pozdrawiam
    Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
    album-foto.pl | plfoto

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Forget it. Shell to na tyle "niszowa" usługa, że nikt jej na poważnie nie oferuje. A jeśli już, to jak każdą tego typu, za horrendalne pieniądze. Popatrz lepiej na lftp, ma całkiem sympatyczne mirrorowanie w obie strony.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Pytam tu, bo może ktoś poleci jakąś znajomą firmę

Szukam dobrej i niekoniecznie duuuużej firmy świadczącej usługi hostingowe.
    Kogoś kto oferuje od ok 10GB miejsca na serwerze i transfer od 600GB rocznie, plus wszystkie bajery (SQL, PHP, FTP, domeny itd...).

Dzięki.
    home.pl; netart; superhost.pl

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    ja korzystam z superhost.pl i jestem ze tak powiem bardzo zadowolony. I taniej niz na home.pl

pzdr,
    miałem u nich hosting, bez zarzutów (:

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    ja korzystam z www.kei.pl
    słyszałem, że jakość usług i reszta - znakomita. nic dziwnego, że sponsorują hosting większym serwisom (:

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    Zapraszam na www.jor.pl prowadzona przez mojego dobrego kumpla. Mam u niego server i chodzi bez problemów. Zawsze chętnie udzielają pomocy i serverek w dobrej cenie.
    nawet tego nie polecaj. miałem tam hosting - totalna porażka.

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta
    a dobry hosting za free co polecicie???
    ovh ?

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    buejhehehe jest cos takiego wogole?
    jest. j.w.

Cytat Zamieszczone przez GTeam Zobacz posta
    (...)

Dobry za free? nie ma takiego... albo z ogromem ograniczen (od miejsca na dysku po wielkosc plikow i braku obslugi podstaw: php. MySql i tym podobnych...)
    to chyba nie znasz ovh (:

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuję za tak liczne odpowiedzi!
    Wygląda na to, że najciekawiej przedstawia się oferta progreso.pl, bo nie rozliczają transferów co miesiąc a raz do roku.
    Pozdrawiam.
    Marek

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów