Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 109

Wątek: Dobry hosting - gdzie?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Sądze, iż galeria zajmie max 200mb bo bede wrzucał zdjęcia 800x600 i to nie w max jakości, bo przy takim rozmiarze to i tak nie widać różnicy. Dobrze rozumiem, że transfer to rozmiar galerii razy ilość odwiedzin? Jeśli tak, to wychodzi, że strone w ciągu roku odwiedzić będzie mogło tylko 900 osób. Troche mało, chyba, że coś źle policzyłem.
    I zakładasz że wszyscy obejmą dokładnie każde z Twoich zdjęć ?
    Wlicz też do swoich obliczeń upload zdjęć który też się odejmuje od transferu...
    Ja mam w nazwa.pl transfer 2000Gb i z reguły wykorzystuję jakiś niewielki ułamek tego, na pewno mniej niż 180 Gb (aczkolwiek galeria galerii nie równa).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar UrGuR
    Miasto
    Wronki

Domyślnie

No tak, nie wziąłem pod uwage tego ze nie wszyscy beda wertować od a do z Narazie chce jak najtaniej, bo szykują sie duże zmiany sprzętowe, a strona tez sie przyda, więc musze pogodzić jedno z drugim, a jak mi transferu zabraknie to sobie po pół roku moge dopłacić żeby było więcej. Narazie planuje serwis klatka.pl bo mają dobre ceny i dobra opinie, potem zobaczymy.
    https://www.flickr.com/photos/marcinmichalowskipl/
    C5DII + S24/1.4 Art + C50/1.8 STM + C85/1.8 + 24-105/4 L IS + T70-300 USD VC

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez UrGuR Zobacz posta
    Narazie planuje serwis klatka.pl bo mają dobre ceny i dobra opinie, potem zobaczymy.
    klatka.pl? Pierwszy raz słyszę... Ja mam w boo.pl, pluskonto... Limit transferu co prawda dużo mniejszy, ale i tak wykorzystuję max. 30%... No i od pół roku żadnego deadu czy innych problemów...

Domyślnie

może na Picassa z Google sobie galerie założysz też jest dużo miejsca i transfer nieograniczony
    Canon FF i słoików kilka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

wszystko zależy od tego jak duże zdjęcia planujesz umieszczać, i jaką oglądalność przewidujesz, myślę że opcja z pierwszego posta spokojnie wystarczy. Większość serwisów hostingowych pozwala na dokupienie dodatkowego transferu w miarę potrzeb.

P.S.
    nigdy, przenigdy nie korzystaj z usług domeny.pl
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Z pewnością wystarczy i jeszcze zostanie żeby się podzielić :P

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja to licze tak.

Srednio zdjecie w galerii - 800px na dluzszym boku lub 650px na dluzszym boku - wieksze trzba przewijac. Wielkosc MAX 300kb wychodzi z czego 95% moich zdjec przy jakosci 8-9 - zajmuje pomiedzy 100 a 200kb. Czyli 3-10 zdjec na 1mb.

200mb = 600 - 2000 zdjec

A to juz caaaaalkiem spora galeria. Biorac pod uwage tylko wage zdjec. Wiadomo, dochodzi jakis skrypt, jakis viewer, jakis cms do tego.

Nikt za razem nie obejrzy ani 2000 zdjec, ani 600 Ludzie ogladaja max 10 zdjec w galerii jesli strona jest podzielona na rozne galerie. Z czego pierwsze 5 zdjec ogladaja swiadomie, a pozostale 5 na szybko zeby odwalic i miec swoj spokoj w stylu: sprawdzilem wszystko.

Jesli jest to tylko jedna galeria - taki mix zdjec - to max 30 zeby nie znudzic. Wszystko powyzej 30 to poprostu. Fajnie, nie, tak, fajnie, tak, tak, nie, nie, w tempie 60 zdjec na minute

Wiec liczac nawet po 20 zdjec na galerie to wychodzi 30-100 galerii.

Nikt nie obejrzy 30-100 galerii naraz, biorac pod uwage znudzenie, tlo strony, roznorodnosc a raczej czasami brak roznorodnosci zdjec Stawiam na max 10 galerii. Co daje transfer rzedu 10 galerii x 20 zdjec x srednio 200kb = 40mb na osobe - i to jest i tak moim zdaniem zawyzone.

Tak wiec - 180gb/40mb = 4500 wejsc z obejrzeniem 10 galerii po 20 zdjec w kazdej. Co daje ponad 12 odwiedzin dziennie przez calutki rok, dzien w dzien

Przynajmniej ja tak licze, inni moga inaczej. Ale to sa moje obserwacje osob ogladajacych galerie itp bo swego czasu robilem redukcje galerii u siebie i patrzylem na rekcja roznych osob u ktorych bylem i ogladaly

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja mam na boo.pl - 8zl za 3 miesiące, 3GB transferu miesięcznie i w razie czego za kolejne (jednorazowe) 8 zl możesz dokupić transferu. Mi w zupełności wystarcza 3GB/miesiąc. Nikt nie przegląda codziennie Twojej galeri od dechy do dechy.
    50D Kit, canon 400 F2.8 L
    http://www.jaroslawwlazly.pl

Domyślnie

Ja mam serwer w netarteria.pl - 3gb na stronę, 5gb transferu na miesiąc. Mam umieszczone 2 strony: podział 2gb i 1gb i transfery 3gb i 2gb. Większe ilości na stronę ze zdjęciami. Strona zajmuje ok 50mb. Zdjęć jest trochę ponad 100 (+ miniaturki). Nigdy nie wykorzystany został całkowity transfer. To zależy mocno od ruchu na stronie;-)

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie szukam serwera na stronę www

Witam

Prośbę mam, szukam nowego serwera na swoją stronę.
    AZ.PL mam już serdecznie dosyć, wirusy, totalna niekompetencja BOK-u, co chwilę coś zmieniają i bazy danych siadają. Co chwilę strona nie działa. Ostatnio mi odpisali, że faktycznie coś jest nie tak, ale nie wiedzą co i żeby szukać pomocy na stronach joomli !!
    No bezczelni do granic

Liczę na Wasze propozycje gdzie przenieść stronę.
    Z góry dzięki za pomoc

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów