Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Osłony przeciwsłoneczne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ba... kurz... miales ty kiedys kota półdługowłosego w domu?
    A mialem jakis czas Na szczescie dosyc krotko
    Znaczy "kudly" na oko mial dosyc dlugie (2-3cm). Nie wiem czy tez byl poldlugowlosy

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie wiem co ten aksamit wlasciwie daje (gdzies mi sie o oczy obilo ze likwiduje odblaski od wewnetrznej strony oslony...) poza frustracja ze owlosiony.
    Tyle ze imho te odblaski tak samo dobrze likwiduje przefrezowanie rowkami wewnetrznej strony (jak to robia w sigmach) czy zmatowienie tego plastiku. Dodatkowo tansze do wykonania. No ale ktos tam kiedys wymyslil, ze prestizowe i Luxusowe ma byc
    ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    No ale ktos tam kiedys wymyslil, ze prestizowe i Luxusowe ma byc
    Nie tylko do eLek. Z aksamitem jest chocby ew-73b do 17-85 IS.
    Mnie osobiscie ten plastik z oryginalnego Canona rowniez wydaje sie bardziej trwaly i precyzja wykonania jest wieksza, co nie oznacza ze zamiennik moze nie pasowac, po prostu czuc to w rece.

Jesli chodzi o roznice w obrazie rejestrowanym na matrycy dla oslony wykonczonej materialem lub tej plastikowej, matowej, rowkowanej itd. jest on dla mnie niezauwazalny czyli w przedziale 0.5% - zaden (subiektywnie, moze mam za duzego wrodzonego blura na oczach

Natomiast cena zamiennikow jest taka juz u dystrybutorow "skosnych", nasi maja tutaj standardowe marze, a na pewno ten z allegrowego linka w 1 poscie.

Cena sama w sobie czy oryginalu, czy zamiennika jest rowniez wygorowana i taka pozostanie ze wzgledu na specyfike i strategie firm produkujacych systemy skladajace sie z duzej ilosci produktow kompatybilnych.
    Jedyna konkurencje stanowia pomysly typu "wytnij sobie sam oslonke z papieru" i baza wycinanek, z ktorej mozna sobie samemu wydrukowac i wyciac, tasme skleic i na gumce zamocowac na szkle wartosci 4000zl

Gdzies pomiedzy sa jeszcze uniwersalne gumowe nasadki.

U mnie aksamit przyciaga kurz i moze dzieki temu mam go mniej na przedniej soczewce

Uprawnienia umieszczania postów