Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 117

Wątek: Za ile kupiłbyś Photoshopa CS2/CS3 (PL/ENG)?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Na bazarze
    na bazarze nawet nie jest tak drogo
    http://www.bazarcen.pl/product_358033.html

Dopiero zaczyna Awatar blue7
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie re:

dobra widzę, że to nie jest żart..
    Pierwsza sprawa - sonda.. Jeśli byłbym programistą to za swój program chciałbym "słuszne" pieniądze, ale jestem jedynie realistą w dodatku studentem i jestem zmuszony korzystać z innych rozwiązań..

Mam PSH CS PL od dwóch lat i nie powiem - bardzo przydatny program i cholernie mi pomaga.. dla jasności sprawy dodam, że nie mam pojęcia ile kosztuje oryginalna wersja i nigdy mnie to nie interesowalo. Dostałem go na płytce od wykładowcy z informatyki i tak sobie był.

Gdzie można kupić jak nie w sklepie?? NIE KUPOWAĆ!!
    Zainstalować Azureusa i poszukać - to nic nie kosztuje..
    Nie ma sensu kupować programów bo za chwile wychodzą coraz to lepsze i nasze cieżko zarobione pieniądze zostaną odłożone na półkę.. tylko po co??
    Ostatnio edytowane przez blue7 ; 19-11-2006 o 14:55
    ||||| blue7 |||||
    Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria
    ..feel the love - don't give it a name..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blue7 Zobacz posta
    Nie ma sensu kupować programów bo za chwile wychodzą coraz to lepsze i nasze cieżko zarobione pieniądze zostaną odłożone na półkę.. tylko po co??
    To tak jakbym doradzał ludziom chcącym kupić LCD TV lub coś podobnego - nie kupujcie teraz bo zaraz będą nowe technologie: laser TV, SED i nie wiadomo co jeszcze, więc lepiej oglądać na starym CRT niż dać zarobić producentom LCD.
    Technologia ma to do siebie, że w obecnych czasach postęp jest "geometryczny" - prościej b.szybki i stosując się do Twojej rady niczego byśmy nie kupowali bo szkoda pieniędzy. Zauważ że PS CS2 chodzi już chyba ze 2 lata, a i na starszych wersjach ludzie spokojnie pracują od wielu lat i nie narzekają na wydane wtedy, chyba nawet stosunkowo większe pieniądze.
    To co, Twoim zdaniem lepiej te programy kraść - patrz Azerus - poprzez p2p, niż legalnie kupować?
    Ciekawe co byś powiedział, gdyby przez Ciebie napisane oprogramowanie, nad którym pracowałeś parę lat i miałeś ochotę na nim oprzeć swoją przyszłość finansową, Twój najlepszy przyjaciel wrzuciłby na p2p ?
    Ostatnio edytowane przez strus_pedziwiatr ; 19-11-2006 o 15:01

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Rozwój oprogramowania oraz sprzętu zawsze trwał i chcąc czekać na nowsze i lepsze wersje, których jeszcze nie ma nic byśmy nie kupowali
    Korzystałem bardzo długo z szopa w wersji 5 LE . Na 7 przesiadlem się gdyż w tej wersji pojawiło się narzędzie którego mi brakowało . Teraz zaczyna mi brakować w pełnego wsparcia dla obrazów 16 bitowych więc w najbliższym czasie kupię CS2 .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Korzystałem bardzo długo z szopa w wersji 5 LE . Na 7 przesiadlem się gdyż w tej wersji pojawiło się narzędzie którego mi brakowało . Teraz zaczyna mi brakować w pełnego wsparcia dla obrazów 16 bitowych więc w najbliższym czasie kupię CS2 .
    To chyba będzie nas tylko dwóch...

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ogólnie ja popieram kupowanie legalnego softu, tylko jest taki mały problem że w gruncie rzeczy ten soft jest w cenach na rynek amerykański, gdzie zakup CS'a to nie jest jakiś wielki wydatek - a nawet bym powiedział że dość skromny. Na szczeście są alternatywy - np. GIMP. Jak ktoś zarabia na tym (ma zakład foto, jest grafikiem) to go stać, a jeżeli ktoś używa w domu to raczej nie. W moim przypadku nawet 500zł to za drogo za CS'a Tak samo jak za Windowsa 350zł
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Przemyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strus_pedziwiatr Zobacz posta
    To tak jakbym doradzał ludziom chcącym kupić LCD TV lub coś podobnego - nie kupujcie teraz bo zaraz będą nowe technologie: laser TV, SED i nie wiadomo co jeszcze, więc lepiej oglądać na starym CRT niż dać zarobić producentom LCD.
    Technologia ma to do siebie, że w obecnych czasach postęp jest "geometryczny" - prościej b.szybki i stosując się do Twojej rady niczego byśmy nie kupowali bo szkoda pieniędzy. Zauważ że PS CS2 chodzi już chyba ze 2 lata, a i na starszych wersjach ludzie spokojnie pracują od wielu lat i nie narzekają na wydane wtedy, chyba nawet stosunkowo większe pieniądze.
    To co, Twoim zdaniem lepiej te programy kraść - patrz Azerus - poprzez p2p, niż legalnie kupować?
    Ciekawe co byś powiedział, gdyby przez Ciebie napisane oprogramowanie, nad którym pracowałeś parę lat i miałeś ochotę na nim oprzeć swoją przyszłość finansową, Twój najlepszy przyjaciel wrzuciłby na p2p ?
    odpowiadam Ci:
    lepiej zrobić tak, żeby być zadowolonym - jeśli nie masz sumienia używać sieci p2p to się za to nie bierz.. jeśli Ci to nie robi różnicy z jakiego źródła weźmiesz PSH to Twoja sprawa..
    Troszkę na wyrost napisałeś ten przyklad z TV bo to jest inna bajka. Nie popieram nieskończonego oczekiwania na coraz to lepsze rzeczy bo w ten sposób żeby coś sprzedać należałoby w ogóle przestać produkować cokolwiek, żeby mieć pewność że to co się ma jest najlepsze.

Co ja bym powiedział w wyżej wymienionym przypadku?? Cóż żyjemy w takich czasach, że większości zespołów nie da się nagrać utworu i po tygodniu nie ujrzeć go w sieci p2p do ściągnięcia za free.. oczywiście jest to krzywdzące dla autora ale taka jest rzeczywistość. Mi osobiście zdarza się ściągnąć różne pliki z internetu (mówię o muzyce) ale w przypadku muzyki której słucham to i tak jestem skłonny pójść do sklepu i kupić oryginalną płytę co też własnie robię.. kwestia podejścia do piractwa etc.

uważam, że nie można popadać w skrajności.. mam wiele oryginalnych płyt i programów.. i mam wiele jeszcze innych .. i dobrze mi z tym!!
    Ostatnio edytowane przez blue7 ; 19-11-2006 o 15:15
    ||||| blue7 |||||

Domyślnie

Ta część odpowiedzi jest dla snow:
    Stąd też mój pomysł na tą ankietę.
    Napiszcie za ile bylibyście w stanie kupić PS CS2?
    Nie liczę za bardzo na jakieś konkretne wyniki "obniżkowe" u dystrybutorów,
    choć przy większej ilości chętnych to kto wie?
    Ale może wyniki tej ankiety skłonią kogoś z tej "sfery" do jej analizy.
    Może pojawią się jakieś mniej lub bardziej dostępne wersje PS?
    Ja jestem z natury optymistą i wiem, że jak się za coś wezmę to prędzej czy później coś z tego będzie...:-)
    Nie poddaję się głosom malkontentów i szukam dalej.
    A ta dla blue7
    Twój relatywizm w sprawie piractwa i samozadowolenia jest porażający. To prawie tak jakbym widział uczniów/studentów z ostatnich kilku głośnych spraw w tv, dla których kryminalne występki były formą szkolnej zabawy.
    Ostatnio edytowane przez strus_pedziwiatr ; 19-11-2006 o 15:24

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Ogólnie ja popieram kupowanie legalnego softu, tylko jest taki mały problem że w gruncie rzeczy ten soft jest w cenach na rynek amerykański, gdzie zakup CS'a to nie jest jakiś wielki wydatek - a nawet bym powiedział że dość skromny. Na szczeście są alternatywy - np. GIMP. Jak ktoś zarabia na tym (ma zakład foto, jest grafikiem) to go stać, a jeżeli ktoś używa w domu to raczej nie. W moim przypadku nawet 500zł to za drogo za CS'a Tak samo jak za Windowsa 350zł
    Moim zdaniem 350 zł za system operacyjny w stosunku do calkowitej wartości kompa nie jest wygórowaną kwotą .
    A co do CSa : nikt nie zmusza do kupowania tak drogiego oprogramowania , jest przecież dużo tanszy ELEMENTS .

Miasto
    Przemyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    A co do CSa : nikt nie zmusza do kupowania tak drogiego oprogramowania , jest przecież dużo tanszy ELEMENTS .
    Jest multum programów graficznych, jednak Photoshop należy do grona najlepszych i stąd ta kłótnia .. a kolega czego używa??

Ps. imponująca galeria
    ||||| blue7 |||||

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów