Dopiero co czytałem że zmieniły się warunki licencji OEM Microsoftu i można kupić XP w wersji OEM bez konieczności kupowania nowego sprzętu ale nic sobie za to obciąć nie dam. A zresztą jak popmart napisał... ile razy można zmieniać cały sprzęt
.
Dopiero co czytałem że zmieniły się warunki licencji OEM Microsoftu i można kupić XP w wersji OEM bez konieczności kupowania nowego sprzętu ale nic sobie za to obciąć nie dam. A zresztą jak popmart napisał... ile razy można zmieniać cały sprzęt
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
w sumie powinieneś, bo XP bedzie za chwilę nieosiągalny, a przesiadłem się właśnie na vistę i jest to crap totalny - porażka na całej linii - to, co było dobre w XP tu nie działa lub nie ma wcale.......
do tego najnowszy sprzęt, jeden z najszybszych procków, a wszystko chodzi wolno jak jakiś muł - mój laptop sprzed dwóch lat (XP + celleron) jest kilka razy szybszy... a kupowałem nowy, bo wydawało mi się, że start programu w 2 sekundy to już za wolno... i mam co chciałem: w viście te same programy startują w kilkanaście sekundwłączenie laptopa trwa 4 minuty (CZTERY MINUTY!), wyłączenie 2 minuty (DWIE MINUTY!), usypianie (hibernacja) minutę, obudzenie po hibernacji też minutę..... makabra!
![]()
natomiast co do OEM to potwierdzam, sam instalowałem OEM kilka razy na tym samym kompie po wymianie procka, pamięci, płyty głównej (akurat faktycznie spaliła się) i kilku dysków twardych - i wszystko bezproblemowo, raz tylko musiałem zadzwonić do M$ na ten ich automatyczny party-line... (po zmianie płyty)
pozdro.,
m.