Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
Raczej właściwsza wydaje się kwota rzędu 800 zł. Za 350 zł otrzymuję coś co po zmianie kompa lub co gorsza uszkodzeniu płyty głównej ląduje w koszu na śmieci. Jak kogoś stać na wywalenie 350 zł w błoto to w porządku. Lepiej za to kupić choćby 50/1.8.
Sam to przerabiałem i ostatecznie skończyłem na MS Windows Home w wersji BOX za 800 zł. Czyli cały system kosztował mnie 1250 zł - tyle co wersja PRO.
Zachciało się oszczędzać ....

Najciekawsze jest to, że wersja BOX też ma ograniczoną liczbę instalacji. Po osiągnięciu pewnego progu należy skontaktować się z firmą Microsyf i wytłumaczyć dlaczego tyle razy instalowałem system - normalnie obłęd. Dobrze, że nie musiałem ich pisemnie przepraszać
troche głupotki gadamy ....

OEM - 3 instalacje na nowym sprzęcie (istotna jest wymiana płyty głównej, oem rejestruje nr kontrolera dysków i żadne inne zmiany nie są rejestrowane typu hdd czy proc) po 3 instalkach na róznych płytach dzwonimy do MS udajemy głupa i znów mamy 3 instalki koszt XP Home ED dzisiaj to 250 PLN !!! więc bez przesady

Box - Mozna zainstalować nieokreślona ilość razy na różny sprzęt i jest to napisane w licencji softu i proszę głupot nie gadać i nie zaciemiać , znam osobisćie ludzi np w DTP którzy kupili boxa i już na e-nty komp go instalują ...