odpowiadam Ci:
lepiej zrobić tak, żeby być zadowolonym - jeśli nie masz sumienia używać sieci p2p to się za to nie bierz.. jeśli Ci to nie robi różnicy z jakiego źródła weźmiesz PSH to Twoja sprawa..
Troszkę na wyrost napisałeś ten przyklad z TV bo to jest inna bajka. Nie popieram nieskończonego oczekiwania na coraz to lepsze rzeczy bo w ten sposób żeby coś sprzedać należałoby w ogóle przestać produkować cokolwiek, żeby mieć pewność że to co się ma jest najlepsze.
Co ja bym powiedział w wyżej wymienionym przypadku?? Cóż żyjemy w takich czasach, że większości zespołów nie da się nagrać utworu i po tygodniu nie ujrzeć go w sieci p2p do ściągnięcia za free.. oczywiście jest to krzywdzące dla autora ale taka jest rzeczywistość. Mi osobiście zdarza się ściągnąć różne pliki z internetu (mówię o muzyce) ale w przypadku muzyki której słucham to i tak jestem skłonny pójść do sklepu i kupić oryginalną płytę co też własnie robię.. kwestia podejścia do piractwa etc.
uważam, że nie można popadać w skrajności.. mam wiele oryginalnych płyt i programów.. i mam wiele jeszcze innych.. i dobrze mi z tym!!