Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
Jeśli wykorzystujesz oprogramowanie komercyjnie to ta licencja nie jest dla Ciebie. Natomiast jeśli wykorzystujesz program do własnych potrzeb (niekomercyjnych) to czemu nie? Osoba nabywająca taką wersję musi zdawać sobie sprawę z ograniczeń tego typu licencji i świadomie zdecydować czy może sobie na nią pozwolićczy też nie.
doskonale wiem o tym, ja tylko zwracam uwage na to ze autorzy aukcji najprawdopodobniej swiadomie nie podaja roznicy pomiedzy wersja full a academic, bo nawet jesli juz obrobisz w tej wersji jedna fotke i wyslesz ja na stocka to jest to zastosowanie komercyjne, do tego mysle ze moga byc inne ograniczenia, bo to nie jest tak ze jest wersja full i home (czyli zastosowania domowe) tylko academic a wiec generalnie do nauki obslugi i doskonalenia swoich umiejetnosci w PS, a z tego co piszesz to osoba nabywajaca taka wersje wcale nie musi sobie z tego zdawac sprawy, natomiast wystawiajacy aukcje swiadomie nie pisza o ograniczeniach tej wersji zeby znalezli sie naiwni, ktorzy mysla ze kupuja pelna wersje za pol ceny