Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 99 z 99

Wątek: Jakie obiektywy używasz w czasie fotografowania wesel ??

Dopiero zaczyna

Domyślnie

[QUOTE=Powiedzmy ze go to wali, tylko gdy niebedziesz miec z czego wybrac to ozenisz mu foty ktore niby sie mu beda podobac. Natomiast niejest juz takie pewne czy inni ogladajacy tez beda tego zdania, i beda tegoz "fotografa" chcieli widziec na swoim slubie.
    Czy nie stwierdza ze w sumie jest ok, ale czy aby niezamalo do wybou?

Gdy ja sie umawiam na wybor fotek, to mam ich gotowych ok 500,
    i chociaz bylismy niby na 200 umowieni, wychodza odemnie i 250-300 oma fotkami. Ja jestem zadowolony i widze ich zadowolonych,wpatrzonych w fotki.
    Widzisz jak im oczy blyszcza, i najchetniej wzieliby wszystkie, ale to juz dodatkowa kasa.Roznie bywa.
    Pewnie zaraz oberwe, ale to moje prawatne zdanie, i widze tez ze kilka osob twierdzi i robi podobnie.[/QUOTE]

schuvi chyba mnie źle zrozumiałeś choć może i ja trochę nie precyzyjnie sie wyraziłem. jestem za pstrykaniem dużej ilości fotek właśnie po to żeby było z czego wybierać. moja wypowiedz tyczyła sie bardziej wypowiedzi cichego

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ripek masz świętą rację z tą 35tką, że 1.4 wymiata miałem kiedyś to szkło na ślubie, i dobrze że mało go używałem, bo sie podnieciłem pstrykaniem na pełnej dziurze i rzeczywiście mało co było ostre... kolejny ślub już robiłem na przysłonach 2-2.8, żeby choć jedna twarz w całości była ostra, i wtedy podjąłem decyzję o zakupie 35/2.0 - od 2.8 już rysują praktycznie tak samo, a ja mam w torbie kolejne szkło dzięki temu
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Myst, ja jakos robie na pełnej dziurze 35-tką i zawsze mam jedną twarz ostrą no chyba że podchodzisz na pół metra do metra

Coś już napisał

Domyślnie

Ja na ślubach robię głównie stałkami 35L, 85 f1.8 i 135L. 16-35 II używam do szerszych kadrów i jako krótkiego standardowego zooma. 35L max na f2.8, 85 max f2.5 a 135L max na f2.5.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

podobnie jak kolega Zig-głownie wykorzystuje stałki 35/1.4,85/1.2,50/1.4 oraz dla kilku kadrów fisheyea,wspomagam sie czasami zoomami 16-35 i 70 -200.
    Tak naprawde ślub da rade zrobic dwoma szkłami 35 i 85 :-D

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Myst, ja jakos robie na pełnej dziurze 35-tką i zawsze mam jedną twarz ostrą no chyba że podchodzisz na pół metra do metra
    Może kwestia praktyki, a może kwestia kąta pod jakim patrzysz na twarz. Poza tym zauważyłem że mam tendencję do ciasnych kadrów i włażę z tą 35tką tak jak powiedziałeś - 1.5-2 od młodych i nie dość że są przerysowani to jeszcze ostra jest tylko część twarzy
    ale generalnie bardzo ciekawe szkiełko, choć jeszcze nie podjąłem decyzji czy wymienię je w następnej kolejności, czy najpierw wymienię sigmę 10-20 na Canona 16-35...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Ja na ostatnim ślubie 28 1.8 oraz kit , plener zazwyczaj 28 1.8 lub 85 1.8 wszystko na cropie

Dopiero zaczyna Awatar Buncol
    Miasto
    Moszczenica

Domyślnie

Ripek możesz dać namiary na tą drukarnię co wykonuje te albumy ?

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Szkiel mam sporo i fotograf ze mnie raczej marny ale 50mm lub corpowego odpowiednika w zasadzie nie odpinam i nikt nigdy mnie za okno nie wyrzucil ogladajac zdjecia

Kalina swietne zdjecia robi fishajem, szkoda ze do niego to juz raczej tylko ff.

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów