Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: O co chodzi z tymi czasami w EOSach

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leiho Zobacz posta
    1''6 to tyle, ze ręka Ci dygnie na bank, i zdjęcie się poruszy przy kazdej ogniskowej Nie ma co dumać czy to 1 i 6/10 czy 1 i coś tam.....
    To jest zdrowe rozumowanie. Po prostu te 1"6 to czas pomiędzy 1s a 2s i z pktu widzenia fotografi tyle wiedzieć wystarczy :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    To jest zdrowe rozumowanie. Po prostu te 1"6 to czas pomiędzy 1s a 2s i z pktu widzenia fotografi tyle wiedzieć wystarczy :-)
    no chyba, ze potrzebujesz dokladnie wiedziec jaka trajektorie pokona poruszajacy sie obiekt, ktory focisz.

tak czy siak - skoro 0"5 oznacza 1/2 sekundy nie 1/5 sekundy, to 1"6 nie ma jak oznaczac 1 1/6, bo te aparaty jednak robia inzynierowie, nie humanisci czy inni "kreatywni"
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no chyba, ze potrzebujesz dokladnie wiedziec jaka trajektorie pokona poruszajacy sie obiekt, ktory focisz.
    pocisków przy takich czasach nie fotografuje się ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    pocisków przy takich czasach nie fotografuje się ;-)
    no ale np. diabelskie kolo, chodzacych ludzi, jezdzace samochody mnie sie zdarza.

zreszta, przy 12~15mm roznica miedzy 1 1/6 sekundy a 1,6 sekundy to moze byc roznica miedzy utrzymanym a nieutrzymanym zdjeciem z lapy znaczy sie - mam statyw, ale bywa tak ze sie nie da i trzeba sie nadac, zaprzec, spiac i... popuscic jak bozia da, to i sekunde z lapy sie wezmie - tak akceptowalnie do wyswietlenia na ekranie
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Ja wczoraj pod metrem centrum robiłem na 1-2 sekundy z ręki zdjęcia 2 dziewczynom kręcacym ognie na takich długich "linkach" - ogien wyszedł bajka, ale dziewczeta mocno rozmyte niestety, statywu na codzien nie nosze...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ja wczoraj pod metrem centrum robiłem na 1-2 sekundy z ręki zdjęcia 2 dziewczynom kręcacym ognie na takich długich "linkach" - ogien wyszedł bajka, ale dziewczeta mocno rozmyte niestety, statywu na codzien nie nosze...
    staly czy sie ruszaly?
    jesli wybrales bramke numer 2, to moje pytanie jest: po co ostrosc, na zdjeciach, ktore maja oddawac ruch?
    www albo tez flickr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co by ci dal statyw jak dziewczyny sie zapewne ruszaly (a co najmniej ramiona) wiec i ze statywu by wyszly rozmyte przy 1-2 sek ?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Na tego typu zdjeciach sa tez elementy nieruchome. Na przyklad ziemia pod dziewczynami. Pasowalo by zeby byla jednak w miare nieporuszona.
    ...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów