Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Kompletowanie zestawu szkieł

Coś już napisał
    Miasto
    Nowa Ruda / Tunbridge Wells

Domyślnie Kompletowanie zestawu szkieł

1.Zmierzam dokupić szkiełko ale nie wiem czy zastąpić kita i kupić coś w tym zakresie ogniskowych a potem zoom lens czy od razu zoom lens i zostawić kita? Jak to wogóle jest z jakością zdjęć wykonywanych przez kit, tj. ostroć, głębia kolorów + aberacja chromatyczna.

2. Mam możliwość zainwestowania w szkło canona, lecz widziałem tańsze tamrona i sigmy, czy te szkła mogą iść w szranki z tymi od canona ?

Domyślnie

na te pytania jest wiele odpowiedzi na forum. Trzeba tylko poszukać
    najlepiej tu -> http://www.canon-board.info/search.php

pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto

Domyślnie

Używałem wcześniej, jedni mówią, że sigma ma przewagę nad kitem inni z koleii, że tamron a następni wracają do canona ??? No i jak tu coś wybrać ?

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Dokupić Sigme 70-300 -> zobaczyć w jakich ogniskowych się najczęściej robi -> Sprzedać szkła -> poszukać obiektywu który zadowoli jakością i pokryje zakres ogniskowych jakich się potrzebuje.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Dokupić Sigme 70-300 -> zobaczyć w jakich ogniskowych się najczęściej robi -> Sprzedać szkła -> poszukać obiektywu który zadowoli jakością i pokryje zakres ogniskowych jakich się potrzebuje.
    Ale newday chce zastąpić kita, więc do czego przyda mu się 70-300? :-). Ja osobiście wybrał bym 17-40L, ale żadnego z tych szkieł nie miałem w ręku - sugeruję się tylko opisami przeczytanymi na canon-board.
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no zalezy do czego potrzebuje szklo.ja pstryka sobie foty, bez zadnej reporterki gdzie potrzebuje pewnego AF to nie ma sensu brac 17-40.zwlaszcza jak sie nie planuje przechodzic na pelna klatke.lepiej kupic wtedy sigme albo tamrona ktore swietnie zastapia kita, a za zaoszczedzone pieniadze mozna po czasie kupic np sigme 70-200/2,8 i ma sie pelen jasny zakres ogniskowych
    a jezeli nie jestes pewien czy wybrac sigme czy tamrona to poczytaj testy i opinie uzytkownikow nie tylko na tym forum:
    http://www.fredmiranda.com/reviews/
    http://www.photozone.de/8Reviews/index.html
    http://www.the-digital-picture.com/Reviews/
    powodzenia
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Zablokowany

Domyślnie

Było o tym wieeeele razy. Wszystko zależy od funduszy. W zastępstwie KITa masz m.in tamrona 17-50 i starszego nieco 17-35.

L, o którym wspomina przedmówca kosztuje ponad 2.500 więc nie sądze, żeby autor wątku chciał wskoczyć na tak wysokiego konia od razu.

Wspomina, że ma możliwość zakupu canona, ale po drodze jest jeszcze niezły 28-105 USM (ok 600 pln). Pójdę za radą jednego z przedmówców. Jak nie chcesz zbyt wiele wydać weź 70-300 APO sigmy (używaną) i foć kitem ( na zakresie 18-30 jest znośny). Później życze zweryfikuje to co masz. Jak masz kasę weź 17-50 (ok 1400 za nówkę) i wspomniane 70-300. A jak masz dużo to zamiast sigmy kup 70-200/4 canona (ok 2300-2600 nowy choć zdarzają się okazje za niecałe 2000, była taka na CB). Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski Zobacz posta
    Ale newday chce zastąpić kita, więc do czego przyda mu się 70-300? :-). Ja osobiście wybrał bym 17-40L, ale żadnego z tych szkieł nie miałem w ręku - sugeruję się tylko opisami przeczytanymi na canon-board.
    Ale on właśnie nie wie czy chce zastąpić :wink:
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Coś już napisał
    Miasto

Domyślnie

Generaline chciałbym odpowiednik Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 ale te szkło jest za drogie niestety, więc chciałbym coś w przedziale tych ogniskowych.

Zablokowany

Domyślnie

Czyli bierz 28-105. Cena trzykrotnie niższa.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów