A ciebie za kare kalibracja monitora czeka![]()
A ciebie za kare kalibracja monitora czeka![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
k..wa panowie to jest forum fotograficzne czy testujemy przeglądarki ??
jeanette zdjecia bardzo fajne, zmuszaj męża częścieji nie oddawaj mu aparatu później odniosę siębardziej szczegółowo
![]()
Ramka i podpisy bardzo fajne, ale użyte tyle razy przy każdym zdjęciu stają się męczące. Taki akcent widziałbym raczej w szczególnych przypadkach (zdjęcie otweirające album, galerię). Teraz te ramki i podpisy przytłaczają całość i przeszkadzają w odbiorze zdjęć, które btw są raczej takie sobie jeśli mam być szczery.
SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa
Co do samych zdjeć to pomijając to że może przydało by się je troszkę rozjaśnić (choć teraz mają fajny ponury klimat) to widać że kompozycje są dość przemyślane i mimo to że pozornie na zdjęciach nie ma nic niezwykłego to patrzy się na nie z przyjemnością
P.S. dla mnie kompozycja jest dużo ważniejsza niż doskonałość techniczna fotki więc gratuluję![]()
Ostatnio edytowane przez mario1275 ; 13-11-2006 o 11:08
Skoro juz (z zupelnie niezrozumialych dla mnie wzgledow BTW) zdecydowaliscie sie pisac z jednego konta... no to sorry, trzeba byc konsekwentnym :-P Lacze.
12345
Ostatnio edytowane przez Jeanette & Arturo ; 01-12-2006 o 00:48
zdjecia fajne, ale przyczepie sie, bo jestem zlosliwywg mnie te ramki troche za duze
a waracajac jeszcze do zdjec - ta seria z posta #11 jest super
Obejrzałem zdjęcia:
Arturo - bardzo ładnie uchwycone detale, wszystkie zdjecia dość mocno niedoświetlone, na niektórych daje to IMO bardzo dobry, mroczny efekt(np. to) na niektórych wręcz odwrotnie (np. to)
Szczególnie spójna i interesująca wydaje mi się ta seria z 11 listopada
Jeanette: pierwsze 2 i 3 zdjecie zupełnie do mnie nie przemawiają widze wyłącznie bałgan w kadrze i zupełnie nie rozumiem co jest tematem zdjęcia.
W 1 szym IMO przydałaby się zdecydowanie mniejsza GO. Dwa ostatnie są ciekawsze.
Arturo & Jeanette - ta ramka wg mnie jest okropna i zdecydowanie psuje odbiór zdjęć
Aha... jak czytam Wasze wspólne wątki to mam nieodparte wrażenie, że
to Dr. Jekyll & Mr. Hyde![]()
dlaczego nie fotografujesz Zenitem?
Chyba nie dałbym 3 tys., by się męczyć z ruskim szkłem.
Ale każdemu wolno - emokracja!
Tyle, że nikogo nie obchodzi, czym i jak robisz, ile włożyłeś wysiłku w nastawianie ostrosci i wybór czasu - liczy się samo zdjęcie (wiem, że to mało odkrywcze...).
Pzdr.
I