Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Moja pierwsza Lka (70-200 4L).

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    A ja zbieram na Sigmę 100-300, zastanawiałem się nad 70-200 f4L ale te 100 mm robi mi różnicę
    to się jeszcze zastanów, bo ta Sigma to 2x więcej do noszenia. I pomyśl co będzie, gdy przyjdzie zanabyć jakis filterek bo u Sigmy średnica gwintu wynosi 82mm, co przekłada się na horendalne ceny filtrów.
    Dla mnie 100mm nie są warte tych niedogodności (1,5kg, 82mm)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tyrpin Zobacz posta
    Szkoda tylko, że nie potrafisz uzasadnić swoich argumentów, tylko niepotrzebnie dziwne, nic nie wnoszące posty piszesz.
    Ale co mam uzasadniać ? Że stałka będzie lepsza od zooma z literką L ? To przecież dość oczywiste, a ze mam okazję posiadać i obiektyw z tematu i kilka innych o których piszę (w odróżnieniu od niektórych zarzucających mi że jestem forumowym mądralą) to wtrąciłem drobną uwagę że za mniejsze pieniądze można mieć obiektyw dając wyraźnie lepszą jakość widoczną gołym okiem. Nic nie wnoszące posty jak na razie to piszesz głównie Ty...

Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post iREM'a, porównaj załączone zdjęcia i zobacz o jakim obiektywie większość tu pisze - po co wyjeżdżać ze stałkami, skoro jest mowa o 70-200. Wiadomo jest, że zoomy i stałki to inna para kaloszy.
    Tyle z mojej strony.
    Wyjaśniłem powyżej po co - niektórzy uważają go za cudowny obiektyw z powodu koloru i czerwonej literki... A jak wiadomo - to o co Ci chodzi ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Ale co mam uzasadniać ? Że stałka będzie lepsza od zooma z literką L ? To przecież dość oczywiste, a ze mam okazję posiadać i obiektyw z tematu i kilka innych o których piszę (w odróżnieniu od niektórych zarzucających mi że jestem forumowym mądralą) to wtrąciłem drobną uwagę że za mniejsze pieniądze można mieć obiektyw dając wyraźnie lepszą jakość widoczną gołym okiem. Nic nie wnoszące posty jak na razie to piszesz głównie Ty...

Wyjaśniłem powyżej po co - niektórzy uważają go za cudowny obiektyw z powodu koloru i czerwonej literki... A jak wiadomo - to o co Ci chodzi ?
    Panowie! Spokojnie!
    Ja wybrałem elkę i nie podlega to dyskusjom, nie miałem też zamiaru wywoływać wojny co lepsze, co gorsze, po prostu cieszę się że mi się polepszyło w przedziale 70-200, że obraz jest niesamowicie ostry i żywy, że szkło ostrzy błyskawicznie nawet w trudnych warunkach. A że Sigma stara, toć przecież napisałem. Czy z wszystkiego trzeba zaraz robić wojnę?
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Coś już napisał Awatar tyrpin
    Miasto
    okolice Dębicy

Domyślnie

Przeca my spokojnie...
    Oooo właśnie napisałeś co Ci trzeba było, a mianowicie "przedział" 70-200 i o to mi chodziło, że człowiek kupuje to co mu jest porzebne.

PS' Żadnej wojny nie ma w tej kwestii - zderzyły się jedynie opinie zwolenników stałek i bardziej wygodnych, zoom'ów.
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Przeca my spokojnie...
    Oooo właśnie napisałeś co Ci trzeba było, a mianowicie "przedział" 70-200 i o to mi chodziło, że człowiek kupuje to co mu jest porzebne.
    PS' Żadnej wojny nie ma w tej kwestii - zderzyły się jedynie opinie zwolenników stałek i bardziej wygodnych, zoom'ów.
    :-) Tysprowda! I tak trzymać! A! Zapomniałem - jeszcze - dzięki Waszym opiniom zaufałem Techmarketowi i przyznaję, że się uczciwie wywiązali...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez redmansas Zobacz posta
    a mnie dzisiaj niestety L 70-200 spadla ze stolu, i przezyla... moze dlatego warto przeplacac

A mi dzis spadla EF 100-400 L z wysokosci ok 40cm na posadzke z kamienia i zycje, oi nawet nie widac nic po niej

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów