Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Ebay.co.uk

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    oto wlasnie ze nie pomylilem, tak ja jak i znajomi mamy konta w najwiekszych bankach swiata czyli HSBC czy Barclays, przelew zrobiony przez net z jednego banku do drugiego to minimum 3 dni (czasami jak robisz pierwszy raz na czyjes konto to nawet 5 dni), mowimy tutaj oczywiscie o dniach roboczych
    Nie mowie ze sie pomyliles co do bankow w UK... tylko napisales o Polsce tak jakby w negatywnym sensie, podczas gdy ja przedstawiam punkt widzenia osoby mieszkajacej w Polsce - przelewy nadawane w banku lub internetowo w obrebie kraju do wszystkich wiekszych bankow dochodza w 1-2 dni.
    Tak wiec jesli miales na mysli porownanie ze "w UK tylko 3-4 dni a w Polsce pewnie dluzej" - to tu sie mylisz. Jesli na odwrot ze w UK dluzej niz w PL (choc wtedy nie wiem po co byloby takie porownanie ) to sie nie mylisz.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ostatnio przelewalem 6000 funciakow (do PL). Oplata = 20 Funciakow - czas 3 dni robocze We wtorek rano wyslalem w piatek wieczorem - sprawdzone - byly. Teraz co do predkosci. Normaly idzie 3 dni. Sa przelewy, ktore ida 1 dzien. Sa tez tzw. CHAPS - wplacasz a odbiorca ma tego samego dnia (w zalewznosci od godziny - rano wyslesz - wieczorem mozesz odbierac). W PL tez masz roznie standardowy ELIXIR idzie 3 dni (tez robocze).
    Vitez - wszedzie tyle samo - banki wszedzie tak samo pracuja. Jest od tego urzad do regulacji bankow (wzystko tak jak w innych) oraz MiFID
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 13-11-2006 o 18:16

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    W PL tez masz roznie standardowy ELIXIR idzie 3 dni (tez robocze).
    Vitez - wszedzie tyle samo - banki wszedzie tak samo pracuja. Jest od tego urzad do regulacji bankow (wzystko tak jak w innych) oraz MiFID
    Standardy standardami ... ja swoja opinie bazuje na konkretnych doswiadczeniach a nie pisanych regulacjach.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Ostatnio z PKO SA do mojego konta w BZWBK, szedl przelew 9 dni... Wiec roznie to bywa z tym w .pl (sprawdzone poprzez pp z banku nadawcy i wyciagu z mojego konta...) ;>

Zdrowko

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shark-uk Zobacz posta
    A ja tak tylko powiem że ta aukcje wygrałem za Ł42.11. sorry za OT.
    Rety, ależ ten sonnar podrożał! Dwa albo i trzy lata temu kupiłem za 180zł i jeszcze mi gość dołożył pierścienie makro m42 (fakt, że za 30zł musiałem czyścić przysłonę bo się zacinała).
    Dlatego zdziwiła mnie cena 42 funty. Ale widzę, że w .pl na alledroggo teraz są po średnio 400 zł, nono...

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Rety, ależ ten sonnar podrożał! Dwa albo i trzy lata temu kupiłem za 180zł i jeszcze mi gość dołożył pierścienie makro m42 (fakt, że za 30zł musiałem czyścić przysłonę bo się zacinała).
    Dlatego zdziwiła mnie cena 42 funty. Ale widzę, że w .pl na alledroggo teraz są po średnio 400 zł, nono...

ta, tylko ze 42 GBP w UK to duuuuuzo mniej niz nawet 250 złotych w Polsce po kursie funta Jest jeszcze siła nabywcza Twoich pieniedzy w stosunku do zarobków.... Czasami ja sięzastanawiam jak my zyjemy w PL z tymi cenami beznzyny, jedzenia, mieszkan, sprzetu foto... to chyba dla kogos z zachodu niepojęta sprawa

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów