Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Ebay.co.uk

Domyślnie

to ja chyba niedowidze bo jedyne co moge wypatrzeć to to że na jednym zdjęciu wydaje się że nie ma numeru 9500 ale tam akurat jest odblask wiec może go nie widac a tak to nie widze różnic

a pozatym gość ma ponad 350 opini i to 100% pozytywnych więc nie sądzę żeby coś było nie tak
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

theremin
    Guest

Domyślnie

Porównaj zdjęcia "od tyłu" i położenie wcięć na nakrętce przedniej soczewki względem liter np.: na 1 i 10 obrazku...

Sorry za OT

Początki nałogu Awatar Reno
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Ja kupowałam na ebayu w UK i płaciłam przez paypala, zero problemów. Mały hint- nawet jeśli ktoś nie deklaruje wysyłki do Polski, warto zapytać, zdarza się, że się zgadza. Kupowałam zabawki dla dziecka, tanio i rzeczy niedostępne w Polsce (Nadia jest fanką Weterynarza Freda ). Raz też kupiłam baterie do kamery w Hong Kongu, też bezproblemowo.

Domyślnie

A ja tak tylko powiem że ta aukcje wygrałem za Ł42.11. sorry za OT.
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    przelew na konto bankowe (tutaj podobnie, wplata w okienku banku lub przelew przez net (tylko zeby sobie ktos nie pomyslal ze tutaj przelewy dzialaja tak jak w polsce - ida w zaleznosci od banku od 3-5 dni)
    To cos kiepsko tam w UK dzialaja wam przelewy. W Polsce 1-2 dni (mowa o przelewach netowych z co popularniejszych bankow) w obrebie kraju, 3-4 dni za granice (Europa).
    Chyba pomyliles przelew bankowy (nadany w necie lub kasie banku) z przekazem pocztowym (czyli nadawanie pieniedzy do banku/na adres domowy w okienku pocztowym) albo wspominasz jakies stare czasy.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To cos kiepsko tam w UK dzialaja wam przelewy. W Polsce 1-2 dni (mowa o przelewach netowych z co popularniejszych bankow) w obrebie kraju, 3-4 dni za granice (Europa).
    Chyba pomyliles przelew bankowy (nadany w necie lub kasie banku) z przekazem pocztowym (czyli nadawanie pieniedzy do banku/na adres domowy w okienku pocztowym) albo wspominasz jakies stare czasy.
    oto wlasnie ze nie pomylilem, tak ja jak i znajomi mamy konta w najwiekszych bankach swiata czyli HSBC czy Barclays, przelew zrobiony przez net z jednego banku do drugiego to minimum 3 dni (czasami jak robisz pierwszy raz na czyjes konto to nawet 5 dni), mowimy tutaj oczywiscie o dniach roboczych a za takie nie sa uznawane soboty ani niedziele, do tego zebys sie zdziwil jeszcze bardziej to np. robiac przelew przez net nie musisz miec zadnych kodow jednorazowych (vide mbank czy pekao24), ani tez tokena ktorego wskazanie podajesz na stronie, poprostu logujesz sie i dokonujesz przelewu, poza logowaniem sie nie ma innych zabezpieczen :/
    przelew zagraniczny to tez inna bajka, bylem przy tym jak kolezanka przelewala pieniadze z Barclaysa i drugi raz z Natwestu do polski, tutaj oplata wynosila 20Ł naotmiast pani uprzedzila ze banki posredniczace moga sobie pobrac oplaty wg ich cennika, no wiec jak pieniazki doszly to z oplatami pobranymi przez banki posredniczace raz kosztowalo to 50Ł (wysylane z Barclays) drugi raz 110Ł (wysylane z Natwest'u)

ale za to czasami maja fajen promocje, teraz np RBS (royal bank of scotland) daje ci 100Ł za free jesli przeniesiesz sie do nich z innego banku (warunkiem jest tylko to zebys wszystkie wyplaty dostawal na ich konto - chyba przez 3 czy 6 miesiecy)
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar leiho
    Miasto
    w-wa

Domyślnie

Shark, grats, widziałem, ze wygrałes

ja musze jednak chyba znaleźć kogos zaufanego w Anglii kto przechwytywałby takie fajne rzeczy, i wysyłal mi je moze potem do PL? Jest facet na ebay.co.uk, poszła u niego średnioformatowa Bronica ETRSi za 124 funty... Aż mnie skręca, a do Polski nie chce wysłac.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

16 GRUDNIA lece do PL i bede ladawal na OKECIU. robert@air-it.org

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    do tego zebys sie zdziwil jeszcze bardziej to np. robiac przelew przez net nie musisz miec zadnych kodow jednorazowych (vide mbank czy pekao24), ani tez tokena ktorego wskazanie podajesz na stronie, poprostu logujesz sie i dokonujesz przelewu, poza logowaniem sie nie ma innych zabezpieczen :/
    OT:
    I w takim banku trzymasz kasę??? :-?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    OT:
    I w takim banku trzymasz kasę??? :-?
    Nie ma w zadnym (o ile sie nie myle). Zadnych pinow, kartek z haslami, Tokenow. CO od oplat to roznie np przeslanie z HALIFAXa 6000£ kosztuje 20£ ponizej 5000 mniej. Wszystko zalezy od kwoty przesylanej, od rodzaju konta. Wiem ze w NatWest nie ma tokenow, Barclays nie ma, HSBC nie ma, Halifax nie ma.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów