Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: kto wywiesił flagę narodową z Was...?

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

tyz racja...

tak zle tak niedobrze... i jak tu ufac politykom ? jak ufac ustrojowi ? nie uciekam, zostaje tutaj jak najdluzej, nie oczekuje wcale ze tam trawa bedzie bardziej zielona... ludzie z kolejnego rzadu przeinaczaja pomysly tych z zeszlego rzadu i tak sie bawia reformami juz jakis czas... moze rzeczywiscie to jeszcze za mloda demokracja zeby nauczyc sie konsensusu, moze rzeczywiscie w kraju musi wymrzec pokolenie pamietajace prl, zebysmy mogli spokojnie zaczac budowac... oby sie udalo, moze kiedys...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Ja flagi nie wywiesiłem , nie mam takiego zwyczaju. Może to błąd
    Kiedyś byłem w Danii tam przed każdym domem stał masz z flagą. I tam jest tak na codzień bez specjalnej okazji. Myslę, że 11 listopada traktowany jest pezez większość ludzi jako jeden z wielu dni wolnych od pracy. Jest to , że się tak wyrażę święto odgórne, ludzie go nie czują. W tym roku wypadł w sobotę więc może przemknął trochę niezauważenie. Może wglądałoby to inaczej gdyby święto narodowe miało jakąś radosną otoczkę. Wesołe zxabawy i parady ( mogą byc i równości ), konkursy, atmosfera festynu i pikniku. Wtedy flagi lopotały by na wietrze wesoło. A tak to co : całowanie sztandarów, nudnawe mowy polityków, paskudna listopadowa aura nic tylko siedzieć w domu.
    I to tyle moich przemyśleń na ten temat.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no tak kultura masowa, darmowy popcorn i cola :/

szkoda ze brak szacunku do przodkow i ich poswiecenia, szkoda

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    no tak kultura masowa, darmowy popcorn i cola :/

szkoda ze brak szacunku do przodkow i ich poswiecenia, szkoda

Co do przodków to czcimy ich 1 i 2 listopada . Szacunek dla ich walki mam cały rok. A TO święto powinno byc wesołe i radosne ,w końcu świętujemy niepodległość. Do mnie po prostu nie przemawia ta ponura symbolika.
    Jac nie muszą podobać ci się moje przemyślenia, ale ni zarzucaj mi braku szacunku dl tych co walczyli o niepodległość bo to brak szacunku do romówcy .

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

piszac przodkow nie mialem na mysli rodziny, a ogolnie naszych ziomali ktorzy przelali krew po to zebysmy mogli pisac po polsku i budowac polska wedlug naszej wlasnej wizji.

data swieta jest symboliczna bo jest to data przekazania wladzy J.Piłsudskiemu, kapitulacja niemiec na froncie zachodnim rozbrojenie garnizonu niemieckiego w warszawie... wiadomo ze nie mozna jednoznacznie okreslic daty ze np o godz 12 juz bylismy wolni a o 11:59 jeszcze nie

Dlaczego swieto jest smutne a nie wesole? bo taka formula jest lepsza - to naprawde nie jest piknik promocyjny KiteKat'a i ta formula uczczenia tamtych wydarzen jest jak najbardziej na miejscu. Choc samo odzyskanie niepodleglosci to radosny moment to IMHO wazniejesze jest jaka cene za to zaplacilismy...

Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

JAC Chyba co do sposobu uczczenia tego święta mamy zupełnie inne poglądy.

Choc samo odzyskanie niepodleglosci to radosny moment to IMHO wazniejesze jest jaka cene za to zaplacilismy...
    I takiego właśnie myślenia nie rozumiem.

Podobnie jak ty chyba niespecjalnie rozumiesz, że wesołe i radosne to nieznaczy kiczowate.

W dalszym ciągu uważam , że 11 listopada w dzisiejszym wydaniu to głównie celebra dla dostojników. Ja wolałbym ,żeby to święto było "oddolne" tzn wynikające z chęci uczczenia tych wydarzeń przez zwykłych ludzi. A w jaki sposób to niech oni sami zadecydują.

P.S Co do 1 listopada to zawsze lampkę na gronie nieznanego żołnierza stawiam.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

piszac przodkow nie mialem na mysli rodziny, a ogolnie naszych ziomali ktorzy przelali krew po to zebysmy mogli pisac po polsku i budowac polska wedlug naszej wlasnej wizji.
    Polacy kochani, zacznijmy żyć wreszcie teraźniejszością i przyszłością! czy my musimy ciągle ogladać się za siebie??? Wzruszać Kościuszką i za chwilę obrzucać błotem na ulicy, w pracy czy gdzieś...
    Dla mnie patriotyzm to nie historia tylko teraźniejszość. Naród z którego będę dumny. Mądre, pracowite i UPRZEJME społeczeństwo. Jak do tego dojdziemy to wywieszę flagę. Na razie to patrzę za okno ale nie z dumą, ale sprawdzam czy aby inny Polak mi auta nie zapierniczył.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Polacy kochani, zacznijmy żyć wreszcie teraźniejszością i przyszłością! czy my musimy ciągle ogladać się za siebie??? Wzruszać Kościuszką i za chwilę obrzucać błotem na ulicy, w pracy czy gdzieś...
    Dla mnie patriotyzm to nie historia tylko teraźniejszość. Naród z którego będę dumny. Mądre, pracowite i UPRZEJME społeczeństwo. Jak do tego dojdziemy to wywieszę flagę. Na razie to patrzę za okno ale nie z dumą, ale sprawdzam czy aby inny Polak mi auta nie zapierniczył.

Podpisuje sie pod tym rekami i nogami.
    Niesamowite, ze ktos jeszcze mysli tak jak ja...

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no ja zyje terazniejszoscia i troche przyszloscia, ale nie odcinam sie od tego co bylo, bo tak sie nie da... trzeba pamietac i wyciagac wnioski bo to jest dla nas nauka czego nie robic a co nasladowac,

Ja jestem dumny z polakow, mimo tego ze sa czarne owce i to durzo, ale gdzie ich niema?
    wiec ogolnie - jestem dumny z polakow

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Kto chce jechać niech jedzie w szeroki świat. Tylko niech sobie daruje opluwanie tych co zostają. I motto a propos wyjazdów: jeden z moich szfów zwykł mawiać: don't expect the grass to be green on the other side.

Pozdro!
    Ja nigdy nie opluwam tych, co zostali. Ja opluwam tych, co zostali wybrani
    przez tych co zostali. Dzisiejszy dzien niestety nic nie zmienil w tym
    wzgledzie...
    Poza tym w tym, ze w ogole interesuje sie tym, co sie tam u was
    jeszcze dzieje widze moj polski patriotyzm. W sumie przeciez co mnie
    to w ogole moze obchodzic? Ja tam nie mieszkam i nigdy mieszkac nie
    bede. Wywieszam flage, ale jest to flaga amerykanska. Dopinguje
    sportowcow amerykanskich i Los Angeles Lakers zawsze! :-).
    Ale boli mnie, ze marnuje sie jak to ktos napisal 17 lat,
    a te "warcholy" jak by nie bylo same sie nie wybraly...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów