Jeżeli jakiegoś majsterkowicza zainteresuje... niezła inspiracja do twórczości w temacie zdalnego sterowania sprzętem:
http://www.parallax.com/dl/docs/cusapps/NearSpace7.pdf
EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
D700 / F80 + 14-200
Pentacon Six + 50,80,180
Bronica SQ-Ai + 50,80,150
moja propozycja jest taka, zrób sobie samemu wężyk a za 80zł kup se jakiś drobiazg do aparatunp filtr
![]()
A ja wczoraj nabyłem oryginalny wężyk Canon do 350D. 65 zł w sklepie firmowych Canona. A teraz zrobię sobie drugi znacznie dłuższy od oryginału.
Zachęcam do używania tego rodzaju narzędzi. Teraz Makro jest o wiele przyjemniejsze, a jak miło się fotografuje w nocy.
Ostatnio edytowane przez CamelXP ; 14-11-2006 o 08:03
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?
Dla mnie bomba! Jaką długość zrobiłeś?
Ponieważ elektryk ze mnie żaden spytam od razu: co i gdzie trzeba zakupić? Głównie chodzi mi po głowie to czy obudowa z przyciskami jest gdzieś do kupienia czy trza samemu kombinować?
mnie tez natcheliście, jutro idę do sklepu po cześci i zaczynam składać 5D![]()
Ja natchniony przeż ten wątek zrobiłem sobie wężyk wczoraj.
Wygląda tak :
Co do pytania to wężyk wydaje mi się bardziej praktyczny od pilota.
Obudowa jest uniwersalna i samemu trzeba wyryc dziury pod przyciski, a lista zakupow wyglada tak:
1. Obudowa
2. Mikrowlaczniki odbijajace x2 najlepiej w roznych kolorach
3. Wtyk Minijack 2,5mm stereo
4. Przewod conajmniej 3 zylowy (ja zrobilem na 4 zylowym, ekranowanym ok 2m)
A i tylko kwoli wyjasnieniato jest wezyk do 350D, nie wiem jak z innymi modelami
Ostatnio edytowane przez CamelXP ; 14-11-2006 o 21:55
Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?