Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: Pilot czy węzyk? co wybrać?

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arsi Zobacz posta
    Tylko nie wiem jaka długość kabla bedzie optymalna? 3m? 5m? Może któryś z zaawansowanych użytkownikówe mi odpowie?
    Zrób taki jaki potrzebujesz. Oby nie za długi co byś potem nie musiał za dużo biegać. Tu nie chodzi o to, żeby zrobić kabel 15 metrów i się schować za rogiem, tylko o to, żeby nie trzymać w łapach aparatu na moment wyzwolenia migawki. Albo otwórz sondę do tego wątku to koledzy zagłosują
    Ja bym powiedział max 1.5 metra. Za długi będzie Ci szumy wprowadzał do zdjęć, więc musiałby być jakiś super ekranowany ;-)

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Tu nie chodzi o to, żeby zrobić kabel 15 metrów i się schować za rogiem..
    A ja włąsnie potrzebowałem długi by móc się schować za rogiem przed sikorkami w karmiku.. I dlatego mój drugi wężyk ma 5m
    Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Za długi będzie Ci szumy wprowadzał do zdjęć, więc musiałby być jakiś super ekranowany ;-)
    a czy jakbym dłuuuugą kończyną nacisnął na spust migawki to też by mi szumy skoczyły? Nie znam się co prawda na tym ale na moją chłopską logike to sie kupy nie trzyma...
    Pozdr Marcinku
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    A ja włąsnie potrzebowałem długi by móc się schować za rogiem przed sikorkami w karmiku.. I dlatego mój drugi wężyk ma 5m
    No i dlatego właśnie głupie jest zadawanie takich pytań. Antek robi kabel na 3 metry, Zefek potrzebuje 7 metrów, a Truda 12 metrów. Każdy robi ile potrzebuje - kwestia indywidualna. A jak się nie chce robić to się kupuje standard :-)

a czy jakbym dłuuuugą kończyną nacisnął na spust migawki to też by mi szumy skoczyły? Nie znam się co prawda na tym ale na moją chłopską logike to sie kupy nie trzyma...
    Spokojnie. Nie wyczułeś 'istoty' tego co napisałem :wink:

Pozdr Marcinku
    Pozdro!

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Gdyby ktoś chciał zrobić tanio kabelek spustowy z tylko jednym klawieszem (działającym tak jak ten w aparacie), to ja mam taki na to patent (w załączniku)
    Choć włączniki są dwa i identyczne (ze starej myszy) to przycisk może być tylko jeden. A siłę nacisku spustu migawki regulujemy zmieniając stosunek długości ramienia X do Y.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

przyciski w1 i w2, są dla mnie jasne, ale co oznaczają te dwa "kwadraty" przy w3 i jak działa bulb w tym wężyku? W wężyku RS-60E3 naciskało się przycisk (dwu stopniowy-czyli w1 i w2 w jednym) a żeby uruchomić bulb przesuwało się go do przodu.

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To ja do canonka 500n (wejscie 2,5mm) używam kabla dostarczonego z małpką fuji (f510) żeby ogladac foty na tv. Tyle że zamiast podłączac te dwie końcowki do telewizora, ja je ze sobą zczepiam, i całkiem ładnie pasuja, mozna zostawic całosc i wrocic po paru h jak juz gwiazdy troche przemaszeruja a ze do narmalnych zdjec niewygodne bo sa 2 rece do kabla potrzebne? bywa

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów