hmmm jeszcze sie moze okazac ,że w Polsce ta promocja nie obowiązuje....wiec wstrzymajmy sie z wysylaniem kuponów![]()
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Witam,
Z tym nierównym traktowaniem nas w Europie to chyba pewne. Z innej beczki. Mając w ręku dwa pudełka z legalnym oprogramowaniem antywirusowym pewnej znanej firmy S.... zauważyłem pewną istotną różnicę. Pudełko z softem w wersji angielskiej zawierało informację o możliwości zwrotu oprogramowania w zasadzie bez podania przyczyny. Na pudełku w wersji polskiej takiej informacji nie było. Czyli zwrócić mogą tylko ludzie mieszkający w Europie, czytaj korzystający z softu w innej niż polska wersji językowej. Doświadczyłem tego sam. Do zwrotu softu w wersji angielskiej wystarczył oryginalny nośnik, ksero faktury, wypełnienie formularza i wskazanie konta w banku. Jako uzasadnienie podałem pomyłkowy zakup. Wszystko wysłałem do Irlandii. Po około miesiącu pieniązki podane na fakturze były na moim koncie. Polski przedstawiciel wspomnianej firmy poinformował mnie, że polskich programów tak zwrócić się nie da. Ciekawostka. Czyli jak zwykle, kupiłeś przez pomyłkę Polaku to masz problem. Trzeba było kupić w sklepie internetowym żeby poczuć się choć troszkę europejczykiem.
Pozdrawiam
jest poczytaj na http://canoneos5dpromotion.onlinerebates.com/intro.aspx
jakieś D + sporo zapału
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
trzeba czytać regulamin
cytat:
"Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania. Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy Canon."
http://canoneos30dpromotion.onlinere...com/terms.aspx
30D + 300 + słoiki
www.tereba.net
A tu się nie zgodzę. Przeczytaj dokładnie regulamin:
"Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania. Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. W promocji nie mogą brać udziału pracownicy Canon ani członkowie ich rodzin jak również przedstawiciele (agenci) i dystrybutorzy Canon. "
Jedynym problemem jest spełnienie podpunktu a) punktu 1:
1.Canon przekaże kwotę 590 zł. jako zwrot część zapłaty dokonanej przy zakupie aparatu fotograficznego Canon EOS 30D, po spełnieniu warunków wymienionych niżej i po otrzymaniu:
(a) Prawidłowo wypełnionego formularza, dostępnego w Internecie na stronie www.canon-europe.com/2006promotions.
Z ciekawości przejrzałem regulamin po angielsku i niemiecku i Polska też jest wymieniona.
W czwartek dzwoniłem do Pani Izabelli Rogulskiej, która jest dyrektorem marketingu w Canon Polska i w rozmowie potwierdziła, że ta promocja obowiązuje w Polsce.
Mam nadzieję, że strona canon-europe z formularzem zwrotu po polsku zostanie szybko poprawiona, bo wczoraj kupiłem 30D...