Strona 19 z 55 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 542

Wątek: 30D - Canon oddaje 590 zł!

butters
    Guest

Domyślnie

Prześledziłem ten wątek, szczególnie zaciekawiły mnie wypowiedzi canon polska, że promocja nie jest ważna jeżeli jestem mieszkańcem polski a mam niemiecką fakturę na aparat. Skontaktowałem się ze sklepem, który sprowadzał mój aparat i doszliśmy wspólnie do takich wniosków:

punkt 2. regulaminu:
    Promocja jest ważna w następujących krajach: (...) Niemcy (...) Polska (...) Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. (...)

Wynika z tego, że wystarczającym warunkiem promocji jest zakup aparatu w jednym z wymienionych krajów, natomiast nie jest nic napisane, że trzeba mieć paragon z kraju rezydencji, tak jak twierdzi Canon Polska! Poza tym to niedorzeczne, żebym np. pojechał do Niemiec, kupił aparat i otrzymał za niego polski paragon.

punkt 4. regulaminu:
    Zwrot części zapłaty zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został oryginalnie sprzedany przez Canon w krajach EEA lub Szwajcarii.

Nie ma tu napisane, że zwrot zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został sprzedany w kraju rezydencji klienta, który chce skorzystać z promocji!

Dlaczego w takim razie CP nadinterpretuje regulamin tej promocji? Przecież to zwykłe wprowadzanie w błąd! Oni nie mają nic do tej promocji bo nie pośredniczą w niej w żaden sposób. Co o tym myślicie?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

powiem Wam że juz miałem brać od Patrixa.......a tu sie okazuje że niemiecki paragon i przyznaje...scykałem

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

Qrde ... Ale zamieszanie ... Ma już ktoś jakieś info z Irlandii ? Qrcze jak by nie mogli z tym rabatem w sklepach sprzedawać czyli o 590PLN i by nie było problemu... Ja też mam niemiecki paragon i się wacham ... czy wysyłać czy oddać aparat bo mam taką możliwość;-)
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl
    ..::SieraQ::..

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jesteś z Rawicza, sklep Jacka pewnie znasz doskonale. O to chodziło. Nic więcej.
    Możesz taniej niż 4290 z VAT? Będziesz miał sporo chętnych pewnie.
    można wiedzieć o jakis konkretnie sklep chodzi? mieszkam stosunkowo niedaleko rawicza, a w dodatku dowozimy tam towar dość często (niezwiązany z fotografią) i z chęcią bym go poznał, zwłaszcza jak mają takie ceny
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4L, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Dopiero zaczyna Awatar Pawełek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez butters Zobacz posta
    Prześledziłem ten wątek, szczególnie zaciekawiły mnie wypowiedzi canon polska, że promocja nie jest ważna jeżeli jestem mieszkańcem polski a mam niemiecką fakturę na aparat. Skontaktowałem się ze sklepem, który sprowadzał mój aparat i doszliśmy wspólnie do takich wniosków:

punkt 2. regulaminu:
    Promocja jest ważna w następujących krajach: (...) Niemcy (...) Polska (...) Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. (...)

Wynika z tego, że wystarczającym warunkiem promocji jest zakup aparatu w jednym z wymienionych krajów, natomiast nie jest nic napisane, że trzeba mieć paragon z kraju rezydencji, tak jak twierdzi Canon Polska! Poza tym to niedorzeczne, żebym np. pojechał do Niemiec, kupił aparat i otrzymał za niego polski paragon.

punkt 4. regulaminu:
    Zwrot części zapłaty zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został oryginalnie sprzedany przez Canon w krajach EEA lub Szwajcarii.

Nie ma tu napisane, że zwrot zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został sprzedany w kraju rezydencji klienta, który chce skorzystać z promocji!

Dlaczego w takim razie CP nadinterpretuje regulamin tej promocji? Przecież to zwykłe wprowadzanie w błąd! Oni nie mają nic do tej promocji bo nie pośredniczą w niej w żaden sposób. Co o tym myślicie?
    Nareszcie ktoś w mojej sprawie. Dokładnie tak samo rozumiem tę sytuację. Wydaje mi się, że w regulaminie nie ma nic o paragonie z kraju zakupu. Pisałem o tym wyżej, ale wątek nie został rozwinięty. Czekam na kogoś kto wyjaśni to w Irlandii.

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

Moim zdaniem też to nie ma znaczenia czy paragon jest polski czy niemiecki ... Przecież mogłem sobie zakupić aparat na wycieczce w Niemczech ... I tak jak piszecie ... NIC nie jest napisane w regulaminie że musi to byc POLSKI paragon ... Również czekam na info od GÓRY ;-) PoZdrO
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl
    ..::SieraQ::..

Zablokowany

Domyślnie

Beata Fyszemberg z Canon Polska w mailu do mnie: ,, W warunkach promocji jest podane, że oferta jest ważna w kraju zakupu aparatu''.
    Ja wysłałem z polską FV, ale naklejki na pudle - kody (jest wklejone zdjęcie) są z DE. Olewam to i się nie martwie. Jak mają oddać, oddadzą, jak nie to szajz das. Tyle zachodu o te 600, że możn osiwieć

W Rawiczu chodzi o sklep Kodaka na deptaku, ma dobre ceny. Tam wszyscy wiedzą gdzie to.

butters
    Guest

Domyślnie

Beata Fyszemberg z Canon Polska w mailu do mnie: ,, W warunkach promocji jest podane, że oferta jest ważna w kraju zakupu aparatu''.
    To zdanie dowodzi, że w CP tak naprawdę wielkie G wiedzą i opierają się tylko na interpretacji regulaminu, czyli robią dokładnie to co my tutaj.

Poza tym pokażcie mi w którym miejscu jest napisane to, na co ta pani się powołuje.
    Ostatnio edytowane przez butters ; 23-11-2006 o 15:55

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Canon Polska będzie tak zawsze mówił bo dba o swoje "słupki" w Polsce .... :-)
    Zenit TTL :-D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ixi Zobacz posta
    Canon Polska będzie tak zawsze mówił bo dba o swoje "słupki" w Polsce .... :-)

coś w tym jest ;-)

a czy wie ktoś czy oni prześlą w złotówach czy funtach?..

Strona 19 z 55 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów