Zamieszczone przez
butters
Prześledziłem ten wątek, szczególnie zaciekawiły mnie wypowiedzi canon polska, że promocja nie jest ważna jeżeli jestem mieszkańcem polski a mam niemiecką fakturę na aparat. Skontaktowałem się ze sklepem, który sprowadzał mój aparat i doszliśmy wspólnie do takich wniosków:
punkt 2. regulaminu:
Promocja jest ważna w następujących krajach: (...) Niemcy (...) Polska (...) Produkt wymieniony w promocji musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów, aby można było wystąpić o zwrot części zapłaty. Osoba występująca o zwrot zapłaty musi być mieszkańcem kraju EEA (tzn. UE, Norwegii, Islandii lub Lichtensteinu) lub Szwajcarii. (...)
Wynika z tego, że wystarczającym warunkiem promocji jest zakup aparatu w jednym z wymienionych krajów, natomiast nie jest nic napisane, że trzeba mieć paragon z kraju rezydencji, tak jak twierdzi Canon Polska! Poza tym to niedorzeczne, żebym np. pojechał do Niemiec, kupił aparat i otrzymał za niego polski paragon.
punkt 4. regulaminu:
Zwrot części zapłaty zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został oryginalnie sprzedany przez Canon w krajach EEA lub Szwajcarii.
Nie ma tu napisane, że zwrot zostanie dokonany tylko wtedy, gdy produkt został sprzedany w kraju rezydencji klienta, który chce skorzystać z promocji!
Dlaczego w takim razie CP nadinterpretuje regulamin tej promocji? Przecież to zwykłe wprowadzanie w błąd! Oni nie mają nic do tej promocji bo nie pośredniczą w niej w żaden sposób. Co o tym myślicie?