Strona 16 z 55 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 542

Wątek: 30D - Canon oddaje 590 zł!

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Tak się zastanawiem jak to zrobić by mieć zwrot vat.. może poszukam kogoś kto by chciał kupić i odliczenie VATu fifty fifty
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Dopiero zaczyna Awatar Pawełek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macio Zobacz posta
    Kupujesz w kraju, wazne żebyś miał rachunek i tyle. Do tego wycinasz kod i jest. Jakbyś kupił w niemczech i miał niemiecki rachunek to byłby problem.
    poważnie? powiedział co wiedział lub przeczytał wyżej

chyba nie w tym rzecz prawda? ktoś ma jakiś konstruktywny pomysł lub rozwiązanie dla tych co mają rachunek z niemiec?

wydaje mi się, że mam prawo jako obywatel EU (np. rodowity niemiec) kupić u helmutów, mieszkać w polsce i posiadać tu konto. canon mi obywatelstwa sprawdzać nie ma prawa. dlatego nie rozumiem kwestii "country of purchase" bo jak oni to sprawdzą? punkt 4 regulaminu też jest dla mnie niezrozumiały :/ może ktoś mi to rozświetlić? dla mnie to jakoś takoś nie po polskiemu jest napisane :P

aa i co z tymi dzwoniącymi do irlandii? bo ja nie szprecham za dobrze po łangielsku
    Ostatnio edytowane przez Pawełek ; 21-11-2006 o 12:32

Zablokowany

Domyślnie

Pawełek masz rację. W Canon Polska zapewnili mnie, że z niemieckim rachunkiem promocja w d..... To właściwie wewnętrzne ustalenia organizatora promocji więc nie ma co na UE narzekać. Masz kogoś w Deutschland, kto tam mieszka? Niech wysyła na swój rechnung i już. Zwróci ci kasę. To jedyne rozwiązanie. Mój tip wystawa polską FV na firmę dla której pracuję. Robię kopię FV i kod i wysyłam.

@Routlaw - możesz poszukać, ale pamiętaj, że body musi zmieścić się w kwocie 3500 pln. Powyżej zakup wchodzi w środku trwałe i nie można odliczyć VAt - zdaje się, albo jest jakaś trudność poważna (księgowa wie najlepiej). Musisz znaleźć kogoś kto ci sprzeda za 4270 lub taniej na rachunek. Inaczej nikt ci na firmę nie weźmie raczej.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości

Domyślnie

Nie chodzi o VAT a o sposób ewidencjonowania, powyżej 3500 netto jest to już środek trwały który podlega amortyzacji, Vat odlicza się standardowo

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawełek Zobacz posta
    poważnie? powiedział co wiedział lub przeczytał wyżej

chyba nie w tym rzecz prawda? ktoś ma jakiś konstruktywny pomysł lub rozwiązanie dla tych co mają rachunek z niemiec?

wydaje mi się, że mam prawo jako obywatel EU (np. rodowity niemiec) kupić u helmutów, mieszkać w polsce i posiadać tu konto. canon mi obywatelstwa sprawdzać nie ma prawa. dlatego nie rozumiem kwestii "country of purchase" bo jak oni to sprawdzą? punkt 4 regulaminu też jest dla mnie niezrozumiały :/ może ktoś mi to rozświetlić? dla mnie to jakoś takoś nie po polskiemu jest napisane :P

aa i co z tymi dzwoniącymi do irlandii? bo ja nie szprecham za dobrze po łangielsku
    Sprawdzać obywatelstwa prawa nie ma, ale ma prawo ograniczyć Ci możliwośc zakupu. OT, polityka ...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    Tak się zastanawiem jak to zrobić by mieć zwrot vat.. może poszukam kogoś kto by chciał kupić i odliczenie VATu fifty fifty
    Ale to chyba powinien byc ktos baaaardzo zaufany
    Za rok mu cos odbije i zapuka mowiac: sorry gosciu ale oddaj mi moj aparat ;-) a wtedy i sad nie pomoze 8)

no, chyba, ze koledzy ze wschodu :wink:
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 21-11-2006 o 15:40

Zablokowany

Domyślnie

Jak nie urok to sraczka. Od dzisiaj jestem radosnym posiadaczem 30-tki, i padłem na formularzu zwrotu kasy. Skrypt odpowiedzialny za wybór kraju i języka ma działać dopiero od przyszłego tygodnia - informuje pan z canona polska. Wolę nie ryzykować z czeską wersją wszak paragon z Polski, a promocja obowiązuje w kraju zakupu...
    No to czekam...
    Wam też radzę

Zablokowany

Domyślnie

Pytanko, obejrzałem pudło i pojawia się kolejna wątpliwość, oba kody są naklejone

który z kodów należy wyciąć? Czy w ogóle mogą to być naklejane kody. W zasadach promocji jest info, że ma być to oryginalny kod z pudła.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gniezno

Domyślnie

dzieki himi ze opisujesz sytuację,stoje przed takim wyborem i twoje info jest bardzo przydatne :-)

I jeszcze powiedz ile dałeś za 30-tke bo na kartoniku jest +kit ?

pzdr

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dublin Office : Canon (Irl) Business Equipment Ltd
    Arena Road
    Sandyford Industrial Estate
    Dublin 18
    Tel: 01 2052400
    Fax: 01 2958141

Cork Office : Canon (Irl) Business Equipment Ltd
    N.S.C. Campus
    Mahon